Näin varmistat hyvän asiakaskokemuksen

Näin varmistat hyvän asia­kas­ko­ke­muk­sen digitaalisessa kiin­teis­tö­kau­pas­sa

Kuten perinteissä kiinteistökaupassa, myös digitaalisessa kauppatavassa kiinteistönvälittäjällä on ratkaiseva rooli siitä, millainen kokemus asiakkaille kaupasta jää. Kun asiakkaat voivat luottaa siihen, että välittäjä hoitaa kauppaan liittyvät yksityiskohdat ajallaan ja ammattitaitoisesti, on elämän suurimman kaupan tekeminen monin verroin helpompaa.

Hyvän asia­kas­ko­ke­muk­sen onnistumisen avaimet digitaalisessa kiin­teis­tö­kau­pas­sa

1. Hyväksytä kauppakirja osapuolilla 

Varmista, ettei kauppakirjassa tai sen ehdoissa ole digitaalisen prosessin kanssa ristiriidassa olevia kohtia, esim. viittauksia kaupantekotilaisuuteen. 

Varmista ennen allekirjoitusprosessin käynnistystä, että osapuolet ovat perehtyneet kauppakirjaan ja hyväksyneet sen. 

2. Varmista, että pankit ovat ajan tasalla 

Toimita valmis kauppakirja myös osapuolten pankeille tarkastettavaksi. 

Varmista myös, että ostaja ja myyjä ovat olleet yhteydessä pankkiinsa tulevasta kiinteistökaupasta, jotta esim. rahoitukseen, maksuihin ja panttikirjojen siirtoihin liittyvät asiat voidaan valmistella pankeissa ajoissa. 

3. Sovi, miten maksut hoidetaan 

Sovi pankkien kanssa kiinteistökauppaan liittyvistä maksuista (kauppahinta, varainsiirtovero ja välityspalkkio) ja esim. panttikirjojen siirtositoumuksesta, joka voidaan sisällyttää osaksi digitaalista kaupantekoa kiinteistökauppapalvelussa.

4. Sovi, miten allekirjoitukset hoidetaan 

Pidetäänkö allekirjoitustilaisuus esim. välittäjän toimistolla, myytävässä kohteessa vai allekirjoittavatko kaikki tai osa osapuolista kauppakirjan etänä.

5. Kertaa osapuolten kanssa kaupan kulku 

Varmista, että myyjät ja ostajat sekä pankit ovat kaikki tietoisia digitaalisen kiinteistökaupan kulusta sekä siitä, mitä on sovittu. 

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

Kiinnostuitko tai heräsikö sinulle kysymyksiä?

Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin kerromme tarkemmin, miten aloitat digitaalisen kaupankäynnin ja miten se tuo joustavuutta arkeesi.

Sinua saattaisi kiinnostaa

Haluan lisätietoja digitaalisesta kiinteistökaupasta