DOKS puhutko sujuvaa rahanpesulakia

Puhutko sujuvaa rahanpesulakia?

Rahanpesulakiin liittyy paljon lyhenteitä ja termejä, jotka saattavat tehdä aiheen tulkinnasta ja ymmärtämisestä hankalaa. Muutamien keskeisimpien käsitteiden ymmärtämisellä pääsee kuitenkin jo pitkälle ja velvoitteiden noudattamisesta tulee helpompaa.

Henkilötieto
DOKS rahanpesulaki

Mikä on laki rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä?

Suomessa on voimassa ns. rahanpesulaki, jonka taustalla on EU-sääntelyä. Lain tavoitteena on ehkäistä rikollisin keinoin hankitun rahan käyttöä ja sen alkuperän häivyttämistä eli rahanpesua sekä terrorismin rahoittamista. Lisäksi lain on tarkoitus edistää epäilyttävien toimien paljastamista sekä tehostaa rikoksen tuottaman hyödyn jäljittämistä ja takaisinsaantia.

Henkilötieto
ATP_benchmarking__1500x570

Tunnetko jo Analysaattorin? Osallistu 30 min webinaariin ja kuulet, miten se toimii myynnin, liiketoimintajohdon ja talouden tarpeisiin

Oletko jo tutustunut Analysaattoriin? Se on kattava palvelu kaikille, jotka tarvitsevat monipuolista ja luotettavaa tietoa suomalaisista yrityksistä, päättäjistä sekä toimialoista. Analysaattorilla voit poimia yritysjoukkoja esimerkiksi prospektointia varten ja tehdä asiakas- ja kilpailijaseurantaa useiden eri signaalien ja laajan talousdatan avulla. Analysaattori sopii hyvin niin myynnin, liiketoimintajohdon kuin talouden tarpeisiin. Jos haluat kuulla lisää Analysaattorista, ilmoittaudu mukaan 21.10.2021 klo 9.30–10.00 järjestettävään webinaariin, jossa saat nopean läpileikkauksen palvelun ominaisuuksista ja vinkkejä palvelun käyttöön. Ilmoittaudu webinaariin

PEP- ja pakotelistakysely

PEP- ja pakotelistakysely helpottaa asiakkaan taustojen tuntemista

Selvitä asiakkaasi poliittinen vaikutusvaltaisuus ja valvontalistakytkökset PEP- ja pakotelistakyselyn avulla.

Henkilötieto
ATP_SOK_Vallila_1000x675

SOK:n strategia- ja kehitystyössä Analysaattori varmistaa luotettavan tiedon liiketoiminnan kehityspäätösten tueksi

Analysaattori on kätevä työkalu strategia- ja liiketoiminnan kehitystyössä. Se tarjoaa luotettavaa ja ajantasaista tietoa, joka tukee liiketoiminnan kehityspäätöksiä. SOK:n strategia- ja kehitystyössä Analysaattoria on hyödynnetty jo yli 10 vuoden ajan.

Yritystieto
TP-blogi-verkkokoulutukset_.psd1200x628

Syksyn maksuttomat verkkokoulutukset - ota perusteet haltuun ja syvennä osaamistasi

Tarjoamme asiakkaillemme maksuttomia koulutuksia helposti verkossa läpi koko syksyn. Koulutukset soveltuvat hyvin palvelumme uusille käyttäjille kuin myös heille, ketkä haluavat syventää osaamistaan.  Koulutuksia vetävät eri alojen asiantuntijamme ja voit esittää heille kysymyksiä ennen koulutusta ja sen aikana.  Voit ilmoittautua vapaasti sinua kiinnostaviin koulutuksiin. Valitse seuraavista kokonaisuuksista sinulle sopivimmat ja katso ajankohdat alta: Yritykset: yritystietojen haku, yrityksistä saatavat raportit, luottotiedot, yrityksien vastuuhenkilöt Analysaattori: Miten hyödynnät Analysaattorin jalostamaa dataa, tallennat omia ryhmiä, seuraat yrityksissä tapahtuvia muutoksia ja paljon muuta Kohderyhmähaku: Tehokkaimmat postitus- ja soittolistat saat Kohderyhmähausta, tule mukaan katsomaan parhaat käyttövinkit Kiinteistöt: kattava yleispaketti kiinteistötietojen palvelukokonaisuudesta: miten tiedot haetaan, mitä kaikkea on saatavilla, mitä jokaisen kiinteistötietojen kanssa toimivan on hyvä tietää Sähköinen kiinteistökauppa: Kiinteistövaihdannan luonnostelupalvelun (KLP) avulla luonnostelet ja lähetät kauppakirjat suoraan Maanmittauslaitoksen käsittelyyn ja asiakkaasi voivat solmia kaupat kotisohvaltaan.  Digitaalinen asuntokauppa DIAS: Koulutuksessa esittelemme digitaalisen asuntokaupan prosessin. Miten digitaalinen asuntokauppa paperisilla osakekirjoilla etenee ja miten varmistaa omalle loppuasiakkaalle hyvän asuntokauppakokemuksen. Koulutuksessa demoamme myös digitaalisen asuntokaupan tekemistä KIVI-kiinteistönvälitysjärjestelmästä, joten pääset näkemään, miten digitaalinen asuntokauppa käynnistetään ja miten prosessi käytännössä etenee. Ilmoittaudu mukaan (lisää koulutuksia julkaistaan myöhemmin): Yritykset to 14.10. klo 10-11 Yritykset ti 9.11. klo 10-11 Yritykset ke 15.12. klo 10-11 Kiinteistö- ja huoneistohaku to 7.10. klo 9-10 Kiinteistö- ja huoneistohaku pe 5.11. klo 9-10 Kiinteistö- ja huoneistohaku ti 14.12. klo 9-10 Sähköinen kiinteistökauppa ke 6.10. klo 10-11 DIAS kuolinpesä osapuolena ke 13.10. klo 10-11 DIAS kuolinpesä osapuolena ke 20.10. klo 10-11 DIAS osakekirja vapaana ke 3.11. klo 10-11 Jos olet kiinnostunut organisaatiollesi räätälöidystä koulutuksesta, olethan yhteydessä asiakaspalveluun, tietopalvelut@almatalent.fi tai p. 0800 141 070 (maksuton, arkisin 8.30-16-30)

Laadukkaan päättäjädatan avulla tavoitat oikeat B2B-päättäjät tehokkaasti

B2B-päättäjien tavoittaminen koetaan usein aikaa vieväksi ja oikeiden päättäjien ja yhteystietojen löytäminen voi olla hankalaa. Alma Talent auttaa löytämään nopeasti ajantasaiset päättäjätiedot, vastuualueet ja yhteystiedot.

Myynti ja markkinointi

Hygge LKV:n toiminnan keskiössä on ihminen ja koti - sähköiset palvelut mahdollistavat keskittymisen asiakaskokemukseen

Hygge LKV:n Mirja Matikainen vannoo sähköisten palveluiden nimeen kiinteistövälityksessä. Matikaisen palvelufilosofiassa välittyy intohimo asumiseen, arkkitehtuuriin ja designiniin sekä koteihin.

Kiinteistötieto

Kiinteistökaupan digitalisoituminen ajaa alaa eteenpäin ja haastaa innovoimaan uutta

Perinteisesti jopa hieman kankeana pidetty kiinteistökauppa on digitalisoitunut viime vuosina vauhdilla. Kiinteistökaupan sähköistyminen mahdollistaa joustavamman ja luotettavan kaupankäynnin sekä alan uudet innovaatiot.

Kiinteistötieto

Usein kysytyt kysymykset sähköisestä kiinteistökaupasta

Sähköinen kiinteistökauppa on tuonut kaupankäyntiin aivan uusia mahdollisuuksia, mutta samalla se herättää myös paljon kysymyksiä kaupankäynnin eri vaiheista ja niihin liittyvistä yksityiskohdista. Olemme koostaneet yhteen vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin, josta saat helposti tiedon sinua askarruttaviin kysymyksiin.

Kiinteistötieto

Sähköisen kiinteistökaupan vaiheet

Kiinteistökaupan luonnostelupalvelu (KLP) mahdollistaa kiinteistökaupan tekemisen digitaalisesti - ajasta ja paikasta riippumatta.

Kiinteistötieto
MicrosoftTeams-image (1)

Liiketoimintakiellot siirtyvät nyt sähköisesti Oikeusrekisterikeskukselta kaupparekisteriin

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) ja Oikeusrekisterikeskus (ORK) ovat avanneet järjestelmiensä välillä yhteyden. PRH saa nyt tiedot liiketoimintakieltoon määrätyistä henkilöistä ORK:lta sähköisesti, jolloin tietojen päivittyminen nopeutuu aiempaan verrattuna.  Tiedot päivittyvät jatkossa kerran vuorokaudessa. Tieto mahdollisesta liiketoimintakiellosta näkyy merkintänä kaupparekisteriotteen lopussa, henkilötietojen yhteydessä.  Liiketoimintakieltoon määrätty ei saa harjoittaa sellaista liiketoimintaa, jossa on kirjanpitovelvollisuus kirjanpitolain mukaisesti olla henkilökohtaisesti vastuunalaisena yhtiömiehenä olla hallituksen jäsenenä, varajäsenenä, toimitusjohtajana tai muussa niihin rinnastettavassa asemassa eikä tosiasiallisesti johtaa toimintaa tai hoitaa hallintoa. Suomessa määrätty liiketoimintakielto on voimassa ainoastaan Suomessa ja koskee suomalaisia yrityksiä.  Kaupparekisteriotteen saat Yrityshaku -palvelusta Liiketoimintakieltoja voit hakea myös suoraan henkilön nimellä tai henkilötunnuksella Liiketoimintakiellot -palvelusta. Lisätietoja asiakaspalvelustamme, p. 0800 141 070 (maksuton, arkisin 8.30-16.30), tietopalvelut@almatalent.fi ja sivuston chatin kautta. 

Laadukas ja luotettava data tuo tehokkuutta liiketoimintaan

Laadukkaan datan merkityksestä puhutaan yritysmaailmassa paljon. Myös me Alma Talentilla puhumme usein datan laadukkuudesta, ja nyt haluammekin avata, mitä sillä oikein tarkoitamme.

Yritystieto

Tehokas myyntiprosessi on onnistuneen B2B-myynnin avain

Tehokas myyntiprosessi on jokaisen menestyvän myyntitiimin salaisuus. Jos myyntiprosessia ei ole kunnolla määritelty, asioita tehdään sattumanvaraisesti ja aikaa kuluu turhiin sekä tehottomiin asioihin.

Myynti ja markkinointi

Kuinka tehostaa prospektointia ja löytää lisää laadukkaita liidejä?

Prospektointi on myynnin tärkeimpiä vaiheita, mutta samalla se on myös yksi haastavimmista. Myynnissä aika on usein kortilla ja valitettavasti huolelliseen prospektointiin aikaa kuluu paljon.

Myynti ja markkinointi

Analysaattori kokoaa yritysjohdolle oleelliset tiedot yhteen näkymään paremman päätöksenteon tueksi

Yritysten johdolle Analysaattori antaa kattavan läpileikkauksen tarkasteltavasta yrityksestä. Yritysten ja toimialojen vertailu on helppoa, ja Analysaattori viekin kilpailija- ja toimialaseurannan aivan uudelle tasolle.

Yritystieto

Analysaattori yhdistää taloudelliset tunnusluvut ja kattavat tilinpäätöstiedot lyömättömäksi kokonaisuudeksi

Analysaattori tarjoaa talouspäättäjälle ajankohtaiset talouden tunnusluvut, oikaistut tilinpäätöstiedot ja sekä Alma Talentin analyytikoiden tilinpäätösanalyysit kätevästi yhdestä palvelusta.

Yritystieto

Kiinteistö- ja huoneistohaun avulla löydät ajantasaisen tiedon kaupankäynnin tueksi

Kiinteistökauppa vaatii paljon taustatyötä sekä erilaisten tietojen ja asiakirjojen hakemista. Tähän kaikkeen kuluu valtavasti aikaa ja vaivaa, joka saattaa turhauttaa kaiken kiireen keskellä

Kiinteistötieto

Analysaattori tehostaa myyntiprosessia ja auttaa B2B-myyjiä keskittymään olennaiseen

Analysaattori toimii B2B-myyjien päivittäisenä apuna. Se helpottaa ja nopeuttaa prospektointia, minimoi yrityksen taustojen tarkastamiseen käytettävän ajan sekä tunnistaa tärkeimmät asiakasyrityksissä tapahtuvat muutokset.

Myynti ja markkinointi

Huoneistotietojärjestelmä digitalisoi asunto-osakkeita koskevat tiedot ja omistajamerkinnät

Suomessa otettiin vuonna 2019 käyttöön sähköinen huoneistotietojärjestelmä (HTJ), jonka tavoitteena on saada kaikki asuinhuoneistoja koskevat tiedot sähköiseen muotoon ja parantaa näin huoneistoja koskevien tietojen ja omistajamerkintöjen saatavuutta ja luotettavuutta.

Kiinteistötieto
Sammio