Analysaattori yhdistää taloudelliset tunnusluvut ja kattavat tilinpäätöstiedot lyömättömäksi kokonaisuudeksi

Analysaattori tarjoaa talouspäättäjälle ajankohtaiset talouden tunnusluvut, oikaistut tilinpäätöstiedot ja sekä Alma Talentin analyytikoiden tilinpäätösanalyysit kätevästi yhdestä palvelusta.

Yritystieto

Kiinteistö- ja huoneistohaun avulla löydät ajantasaisen tiedon kaupankäynnin tueksi

Kiinteistökauppa vaatii paljon taustatyötä sekä erilaisten tietojen ja asiakirjojen hakemista. Tähän kaikkeen kuluu valtavasti aikaa ja vaivaa, joka saattaa turhauttaa kaiken kiireen keskellä

Kiinteistötieto

Analysaattori tehostaa myyntiprosessia ja auttaa B2B-myyjiä keskittymään olennaiseen

Analysaattori toimii B2B-myyjien päivittäisenä apuna. Se helpottaa ja nopeuttaa prospektointia, minimoi yrityksen taustojen tarkastamiseen käytettävän ajan sekä tunnistaa tärkeimmät asiakasyrityksissä tapahtuvat muutokset.

Myynti ja markkinointi

Huoneistotietojärjestelmä digitalisoi asunto-osakkeita koskevat tiedot ja omistajamerkinnät

Suomessa otettiin vuonna 2019 käyttöön sähköinen huoneistotietojärjestelmä (HTJ), jonka tavoitteena on saada kaikki asuinhuoneistoja koskevat tiedot sähköiseen muotoon ja parantaa näin huoneistoja koskevien tietojen ja omistajamerkintöjen saatavuutta ja luotettavuutta.

Kiinteistötieto

Saako oman menestyksensä näyttää muille? Vaikeina aikoina Menestyjä-sertifikaatti viestii luotettavasta toimijasta

Suomessa on perinteisesti ajateltu, ettei omaa onnistumista kannata näyttää, jottei ylpeys käy lankeemuksen edellä. Menestyksen esille tuominen ei kuitenkaan tarkoita henkseleiden paukuttamista, vaan positiivista esilletuloa ansaitusta meriitistä.”Hankalina aikoina Menestyjä-sertifikaatilla voidaan viestiä omalle henkilöstölle, asiakkaille ja yhteistyökumppaneille, että yrityksellä menee hyvin ja myös kriisistä selvitään”, kertoo Alma Talentin datan ja yritystiedon tiimipäällikkö Marja Harb.Vaikeina aikoina myös kilpailu kovenee, joten nyt jos koskaan kannattaa pitää yritys asiakkaan mielessä ja panostaa markkinointiin ja näkyvyyteen kohderyhmän ja kumppaneiden keskuudessa.Menestyjä-yritykset ovat suomalaisen kilpailukyvyn ja kehityksen tukipilareitaKauppalehti Menestyjä-sertifikaatti viestii luotettavasta toimijasta asiakkaille, kumppaneille ja muille sidosryhmille sekä omalle henkilöstölle.”Menestyjä-sertifikaatti on meriitti, johon moni yritys ei yllä. Menestyjiin kuuluu valikoitu joukko yrityksiä, jotka pärjäävät vertaisiaan paremmin”, Harb kuvaa.Luokitus erottelee yritykset sekä riskin että menestyksen perusteella, se kertoo yrityksen olevan vertaisiaan parempi taloudellisten kriteerien perusteella. Kyseessä on siis kattava, kuuden osa-alueen analyysiin perustuva talousluokitus, joka ennustaa myös tulevaa menestystä, ei pelkkä luottoluokitus.Yritys nousee menestyjiin, jos se sijoittuu tunnuslukuvertailussa sekä oman toimialansa että koko maan yritysten parhaimmistoon. Vain 6 prosenttia suomalaisista osakeyhtiöistä täyttää kriteerit ja kuuluu Kauppalehden Menestyjiin. Työkalut jatkuvaan menestykseenMenestyjä-sertifikaatin mukana saa näkyvyyden lisäksi arvokasta analysoitua tietoa yrityksen menestystekijöistä ja siitä, missä kenties on vielä kasvun varaa tai kehitettävää kilpailijoihin nähden. Tilinpäätösanalyysi antaa kattavan analyysin yrityksen taloudellisesta tilasta ja kehityksestä ja toimialatilasto koostaa puolestaan yrityksen toimialan keskeisimmät tunnusluvut 10 vuodelta. Menestyjä-sertifikaatin ansainnut kuuluu arvostettuun Menestyjä-joukkoon, josta myös viestitään näkyvästi ympäri vuoden. Hyvän kumppanin tunnistaminen vaatii aikaa ja asiantuntemusta, mutta Menestyjä-merkistä sen tunnistaa hetkessä. Eräs yrityspäättäjä totesi osuvasti Menestyjä-sertifikaatin osoittavan, että on toivoa. "Kaikki yritykset eivät ole kaatuneet koronan kourissa ja määrätietoisella työllä on mahdollisuus nousta ja menestyä, vaikkakin välillä pään päälle kertyisikin tummia pilviä", Harb kertoo. Kauppalehden nettisivujen Menestyjä-listalta voit tarkistaa, onko yrityksesi Menestyjä-yritys. Jos yrityksesi täyttää Menestyjän kriteerit, voit tilata Menestyjä-sertifikaatin yrityksesi käyttöön.

Menestyjät

Data tuo tehokkuutta Talenomin myyntitoimenpiteisiin

Talenom on saanut Alma Talentin myynnin teknologioiden avulla laadukasta dataa myyntiorganisaation tueksi.

Yritystieto
prospektointi

B2B-myynnin prospektointi: Näin prospektoit tehokkaammin ja systemaattisemmin

Prospektoinnilla tarkoitetaan niitä toimenpiteitä, joita tehdään ennen potentiaalisen asiakkaan kontaktointia. Prospektoinnin tarkoituksena on täyttää myyjien myyntiputket sopivilla ja potentiaalisilla kontakteilla. Systemaattinen prospektointi on tärkeää hyvän pohjan luomiseksi myyntityölle.

Yritystieto

Vuosi 2020 oli hankala – Menestyjä-pisteillä erotat parhaiten pärjänneet yritykset

Hankalan vuoden jälkeen oman menestymisen osoittaminen viestii sidosryhmille yrityksen pärjäämisestä ja vakaasta liiketoiminnasta. Menestyjä-yritys kuuluu joukkoon, jonka talousanalytiikan ammattilainen on todennut suoriutuvan vertaisiaan paremmin.

Menestyjät
TP-blogi-verkkokoulutukset_.psd1200x628

Maksuton verkkokoulutus - ota perusteet haltuun ja syvennä osaamistasi

Tarjoamme asiakkaillemme maksuttomia koulutuksia helposti verkossa läpi koko kevään. Koulutukset soveltuvat hyvin palvelumme uusille käyttäjille kuin myös heille, ketkä haluavat syventää osaamistaan.  Koulutuksia vetävät eri alojen asiantuntijamme ja voit esittää heille kysymyksiä ennen koulutusta ja sen aikana.  Voit ilmoittautua vapaasti sinua kiinnostaviin koulutuksiin. Valitse seuraavista kokonaisuuksista sinulle sopivimmat ja katso ajankohdat alta: Yritykset: yritystietojen haku, yrityksistä saatavat raportit, luottotiedot, yrityksien vastuuhenkilöt Analysaattori: Miten hyödynnät Analysaattorin jalostamaa dataa, tallennat omia ryhmiä, seuraat yrityksissä tapahtuvia muutoksia ja paljon muuta Kohderyhmähaku: Tehokkaimmat postitus- ja soittolistat saat Kohderyhmähausta, tule mukaan katsomaan parhaat käyttövinkit Kiinteistöt: kattava yleispaketti kiinteistötietojen palvelukokonaisuudesta: miten tiedot haetaan, mitä kaikkea on saatavilla, mitä jokaisen kiinteistötietojen kanssa toimivan on hyvä tietää Sähköinen kiinteistökauppa: Kiinteistövaihdannan luonnostelupalvelun (KLP) avulla luonnostelet ja lähetät kauppakirjat suoraan Maanmittauslaitoksen käsittelyyn ja asiakkaasi voivat solmia kaupat kotisohvaltaan.  Digitaalinen asuntokauppa DIAS: Koulutuksessa esittelemme digitaalisen asuntokaupan prosessin. Miten digitaalinen asuntokauppa paperisilla osakekirjoilla etenee ja miten varmistaa omalle loppuasiakkaalle hyvän asuntokauppakokemuksen. Koulutuksessa demoamme myös digitaalisen asuntokaupan tekemistä KIVI-kiinteistönvälitysjärjestelmästä, joten pääset näkemään, miten digitaalinen asuntokauppa käynnistetään ja miten prosessi käytännössä etenee. Ilmoittaudu mukaan: Yritykset to 10.6. klo 10-11 Kiinteistöt ti 15.6. klo 9-10 Sähköinen kiinteistökauppa, mukana myös Maanmittauslaitos ke 2.6.2021 klo 9.30-11.00 Jos olet kiinnostunut organisaatiollesi räätälöidystä koulutuksesta, olethan yhteydessä asiakaspalveluun, tietopalvelut@almatalent.fi tai p. 0800 141 070 (maksuton, arkisin 8.30-16-30)

TP-blogi-kohdentaminen_1200x628

Myyt paremmin, kun tiedät kenelle myyt – ihanteellisen asiakasprofiilin määritteleminen

Ideaalin asiakkaan tunnistaminen on äärimmäisen tärkeää koko B2B-myyntiprosessin tarkastelun kannalta. Määrittelemällä ihanteellisen asiakasprofiilin yrityksellesi osaat paremmin kohdentaa myyntitoimenpiteet ja vältät hukatut myyntimahdollisuudet.

Myynti ja markkinointi
Alma Media

Kiinteistötunnuksella haku ohjautuu uudistuneeseen Kiinteistöhakuun

Etusivun "Hae kiinteistöä kiinteistötunnuksella" pikahaku ohjautuu uudistuneen Kiinteistö- ja huoneistohaun puolelle.  Palvelun käyttö on samanhintaista kuin aiemminkin ja saatavilla ovat samat raportit.  Valitse tarvitsemasi raportit vasemmasta laidasta ja saat ladattua ne. Raportit eivät aukea enää ponnahdusikkunoihin vaan voit ladata ne suoraan itsellesi. Ostetut raportit ovat ladattavissa uudelleen 24h ajan ostohetkestä ilman uutta veloitusta - vaikka kirjautuisit palvelusta ulos.  Otamme mielelämme vastaan palautetta ja jos sinulla tulee kysyttävää, asiakaspalvelumme tavoitat helposti sivuston chatistä, maksuttomasta puhelinnumerosta 0800 141 070 tai sähköpostilla tietopalvelut@almatalent.fi (arkisin 8.30-16.30)

Alma Media

Hintamuutoksia 1.1.2021 alkaen

Alma Talent Tietopalveluiden hinnasto pysyy pitkälti samana kuin vuonna 2020. Poikkeuksena tiedontuottajien ilmoittamat hintamuutokset seuraaviin tuotteisiin:  Huoneistotietojärjestelmä (Maanmittauslaitos) Osakehuoneistoluettelo 6,20 euroa Osakeluettelo 6,20 euroa European Business Register (Patentti- ja rekisterihallitus) Pohjois-Makedonia; personal appointments 8,00 euroa Slovenia; credit rating report 41,10 euroa Hintamuutokset ovat voimassa 1.1.2021 alkaen. 

at_palvelut_b2b_myynti_1200x628

Mitä B2B-myynti on 2020-luvulla ja miten voit hyödyntää dataa myyntiprosessin tehostamiseksi?

B2B-myynti on yritysten välillä tapahtuvaa kaupankäyntiä, jossa yksi yritys myy tuotteita tai palveluita toiselle yritykselle. B2B-myynnissä hyödynnetään entistä enemmän dataa ja myynnin teknologioita myyntiprosessin eri vaiheissa.

Myynti ja markkinointi
Alma Media

Muutoksia sopimusehtoihin

Alma Talentin Tietopalveluiden sopimusehtoihin tulee muutoksia 1.12.2020 alkaen. Sopimusehtojen muutoksen tarkoituksena on tarkentaa erityisesti asiakkuuden määritelmää sekä kiinteistökaupan luonnostelupalveluun liittyviä ehtoja. Palvelun käyttöä jatkamalla hyväksytte uudet sopimusehdot. Muutokset koskevat seuraavia kohtia. Uusi sopimusehtomuoto kirjattu alle: 1.1.5. Asiakas tarkoittaa yritystä tai muuta yhteisöä, joka on solminut Sopimuksen Alma Talent Oy:n kanssa Tietopalveluiden käytöstä. Asiakas on juridinen henkilö, jolla on Y-tunnus. Asiakkaista puhutaan monikossa, kun viitataan useisiin tai kaikkiin Asiakkaisiin. Sopimus oikeuttaa ainoastaan Sopimuksen osapuolena olevan yrityksen sekä sen tytäryhtiöt käyttämään ostettua Palvelua. Siltä osin kuin Palvelun käyttö edellyttää, että Asiakkaalla on tietojen vastaanottamiseen oikeuttava tiedontuottajaviranomaisten lupa, Palvelun käyttö on sallittu vain niille käyttäjille, jotka toimivat nimenomaan tiedontuottajaviranomaisluvan saaneen yhtiön edustajina. Tiedontuottajaviranomaisten luvat on sidottu y-tunnukseen, eivätkä siis kata tytäryhtiöitä. Tietohuollon osalta Sopimus koskee aina vain sovittua Asiakkaan kohdejärjestelmää eikä tietohuoltoa voida ilman nimenomaista Sopimusta laajentaa koskemaan Asiakkaan tai sen tytäryhtiöiden muita rekistereitä tai järjestelmiä.5.3. Alma Talent Oy:llä on oikeus luovuttaa Tietopalveluiden, Palveluiden ja niiden tietoteknisen käyttöyhteyden käyttämistä koskevia tietoja Tiedontuottajille siinä määrin kuin Palveluiden laskutus, käytön seuranta tai tietotekniset syyt näitä tietoja edellyttävät. Asiakas- tai käyttäjätiedot voidaan välittää Tiedontuottajalle myös viranomaisvaatimuksen vuoksi. Tietoja voidaan luovuttaa myös massaluovutuksina, esim. tilastoina, jolloin Asiakasta tai yksittäistä Käyttäjää ei voida tunnistaa.Kiinteistökaupan luonnostelupalvelussa käsiteltäviin kiinteistökauppaan, maanvuokrasopimuksiin ja kiinnitysasioihin liittyviin asiakirjoihin sisältyviä henkilötietoja luovutetaan viranomaisille viranomaisen vaatimuksesta tai lain näin edellyttäessä.   9.2.  Kumpikin osapuoli voi irtisanoa toistaiseksi voimassa olevan Sopimuksen päättymään yhden (1) kuukauden kuluttua kirjallisen irtisanomisilmoituksen lähettämisestä, mikäli Sopimus on ollut voimassa alle kolme (3) kuukautta. Muutoin irtisanomisaika on kuusi (6) kuukautta kirjallisen irtisanomisilmoituksen lähettämisestä.   Irtisanomisaika lasketaan aina irtisanomista seuraavan kalenterikuukauden alusta. Kertatoimitusten osalta Sopimus ei ole irtisanottavissa. Alma Talent Oy:llä on oikeus päättää Sopimus välittömästi ilman korvaus- tai hyvitysvelvollisuutta Asiakkaalle, jos (i) Asiakas asetetaan yrityssaneeraukseen, selvitystilaan tai konkurssiin taikka muuten on perusteltua syytä olettaa Asiakas maksukyvyttömäksi, (ii) Asiakas tai sen nimeämä Käyttäjä käyttää Palvelua kulloinkin soveltuvan tietosuojalainsäädännön vastaisesti (esimerkiksi käyttämällä Kohderyhmähaun tietoja kuluttajamarkkinointiin tai kohdistamattomaan BtoB-markkinointiin) tai Alma Talent Oy:n kanssa kilpailevaan toimintaan; tai (iii) Asiakasorganisaation määräysvalta tosiasiallisesti ja olennaisesti muuttuu. Mikäli kysymyksessä on olennainen sopimusrikkomus, osapuoli voi purkaa Sopimuksen päättymään välittömästi.12.1. Asiakas sitoutuu käyttämään itse tekemänsä kohderyhmähaun (”Kohderyhmähaku”) tai jälleenmyyjän tai Alma Talent Oy:n Asiakkaan puolesta tekemän kertaluonteisen tietopoiminnan kautta saamiaan tietoja vain näissä ehdoissa kuvatussa tarkoituksessa ja laajuudessa. Siltä osin kuin Alma Talent Oy käsittelee Kohderyhmähaun yhdessäyhteydessä henkilötietoja Asiakkaan puolesta ja lukuun, sovelletaan lisäksi jäljempänä olevia tietojen käsittelyyn liittyviä lisäehtoja. Siltä osin kuin kyse on Alma Talent Oy:n Asiakkaan puolesta tekemästä kertaluonteisesta tietopoiminnasta, seuraavat kohdat näistä sopimus- ja käyttöehdoista eivät Palvelun luonteen vuoksi sovellu yhteistyöhön: kappale 2, 3.1-3.2, 4.1-4.2, 4.4-4.5, 5.6, 6.2, 8.2-8.3. 14 KIINTEISTÖKAUPAN LUONNOSTELUPALVELUUN LIITTYVÄT ERITYISEHDOT (voimaan 01.12.2020)       Kiinteistökaupan luonnostelupalvelun käytöstä sovitaan erillisellä sopimuksella. Kappaleen 5 mukaisesti Alma Talent Oy käsittelee Asiakkaan ja Käyttäjien tietoja rekisterinpitäjänä Alma Median tietosuojakuvauksessa kuvatulla tavalla ja siinä kuvattuihin tarkoituksiin. Palvelussa luonnosteltuihin asiakirjoihin sisältyvien henkilötietojen osalta Alma Talent Oy on tietojen käsittelijä ja käsittelyyn sovelletaan jäljempänä kuvattuja tietojen käsittelyä koskevia lisäehtoja. Alma Talent Oy ei saa käsitellä kiinteistökaupan luonnostelupalvelussa luonnostelluissa asiakirjoissa olevia henkilötietoja omiin tarkoituksiinsa, eikä luovuttaa niitä kolmansille osapuolille. Alma Talent Oy:llä on kuitenkin oikeus koota ja julkistaa Asiakkaan ja muiden asiakkaidensa aineistoista yhteenvetoja ja muuta geneeristä tilasto- ja muuta tietoa edellyttäen, että Asiakas tai tämän asiakkaat eivät tällöin ole tunnistettavissa.      LISÄEHDOT: Kohderyhmähakuun, Päättäjät-tietokannan kertapoimintoihin ja kiinteistökaupan luonnostelupalveluun liittyvät tietojen käsittelyä koskevat lisäehdot Näitä tietojen käsittelyä koskevia ehtoja sovelletaan Alma Talent Oy:n ja Asiakkaan välillä siltä osin kuin Tietopalvelut sisältää Asiakkaalta saatujen henkilötietojen käsittelyä Alma Talent Oy:n toimesta Asiakkaan toimeksiannosta ja lukuun. Tällaista käsittelyä tapahtuu, mikäli Asiakas lataa omissa rekistereissään olevia kontakteja Palveluun vertaillakseen niitä Alma Talent Oy:n luovuttamiin Päättäjät-tietoihin ja päivittääkseen niitä Alma Talent Oy:n luovuttamien tietojen avulla. Sen lisäksi Alma Talent Oy toimii käsittelijänä siltä osin kuin Asiakkaan Kohderyhmähaun tai Päättäjät-tietokannan kertapoiminnan tulokset tallennetaan Palveluun 24 tunnin ajaksi. Kiinteistökaupan luonnostelupalvelussa Asiakas tallentaa ja arkistoi Palveluun kiinteistökauppaan, maanvuokrasopimuksiin ja kiinnitysasioihin liittyviä asiakirjoja, jotka sisältävät henkilötietoja.4. Henkilötietojen käsittelyä koskevat yksityiskohdatPäättäjät-rekisterin kohderyhmähaku ja kertapoiminnatHenkilötiedot, joita käsitellään, koostuvat seuraavista rekisteröityjen ryhmistä:· Asiakkaan loppuasiakkaat· Asiakkaan potentiaaliset asiakkaatHenkilötiedot, joita käsitellään, koostuvat seuraavista henkilötiedoista:Nimi, työpaikan osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, titteli, vastuualueKäsittely on tarpeen, jotta Alma Talent voisi suorittaa seuraavat toimenpiteet:Alma Talent käsittelee Sopimuksen voimassaoloajan (ellei muusta käsittelyn kestoajasta ole alla sovittu) Asiakkaan henkilötietoja sovitun palvelun tarjoamiseksi Asiakkaille. Palvelua tarjotessaan Alma Talent voi käsitellä henkilötietoja muun muassa seuraavien toimintojen tarjoamiseksi:• Asiakkaan Palvelusta lataamien tietojen säilytys Palvelussa • Asiakkaan oman rekisterin sisältämien tietojen lataaminen Palveluun, jotta niitä voidaan vertailla ja päivittää Alma Talentin luovuttamiin tietoihin Alma Talent saa säilyttää henkilötietoja korkeintaan:Henkilötietoja käsitellään niin kauan kuin Sopimus on voimassa.Kiinteistökaupan luonnostelupalveluHenkilötiedot, joita käsitellään, koostuvat seuraavista rekisteröityjen ryhmistä:Sähköisesti toimitettavan kiinteistökaupan, maanvuokrasopimuksen tai kiinnityksen osapuolet.Henkilötiedot, joita käsitellään, koostuvat seuraavista henkilötiedoista:Nimi, henkilötunnus, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, kiinteistötunnus, vuokraoikeustunnus, panttikirjan numero, lainhuutohakemukseen tarvittavat tiedot.Käsittely on tarpeen, jotta Alma Talent voisi suorittaa seuraavat toimenpiteet:Alma Talent käsittelee Sopimuksen voimassaoloajan (ellei muusta käsittelyn kestoajasta ole kirjallisesti sovittu) Asiakkaan henkilötietoja sovitun palvelun tarjoamiseksi Asiakkaille. Sen lisäksi MML edellyttää tiettyjen lokitietojen säilyttämistä 12 vuotta.

Signaalit menestyksekkään B2B-myynnin tukena

Monet B2B-myyjät seuraavat asiakkaidensa toimintaa muun muassa sosiaalisen median ja uutisten kautta. Välillä myyjä saattaakin huomata esimerkiksi uutisia selatessaan, että asiakas tai mahdollinen liidi voisi olla kiinnostunut ostamaan heidän tuotteitaan tai palveluitaan. Nykypäivänä myynnin teknologiat ovat kuitenkin kehittyneet jo niin paljon, ettei myyjän tarvitse välttämättä käyttää omaa aikaansa sosiaalisen median tai uutisvirran selaamiseen.

Myynti ja markkinointi
TP-Kivi integraatio

Kiinteistövälittäjälle nyt lainhuuto- ja rasitustodistus sekä muut kiinteistökaupan asiakirjat suoraan KIVI:stä

Autamme kiinteistövälittäjiä tehostamaan prosessejaan tarjoamalla nyt entistäkin kokonaisvaltaisemman ja yhtenäisemmän palvelukokemuksen.

Kiinteistötieto
Kauppalehden Menestyjat uskaltavat olla ylpeitä onnistumisestaan

Kauppalehden Menestyjät uskaltavat olla ylpeitä onnistumisestaan

Suomalaisyrityksillä on roppakaupalla keinoja selviytyä vaikeista tilanteista. Se nähtiin poikkeuksellisen haastavan kevään ja kesän aikana. Otimme yhteyttä Kauppalehden Menestyjä-yrityksiin ja selvitimme, mitä niille kuuluu koronapandemian keskellä. Yllätys oli melkoinen: yrityksistä löytyi rutkasti kekseliäisyyttä ja vahvuuksia, joiden avulla ne ovat pärjänneet vaikeimman yli.

Menestyjät
Intrum maksukäyttäytymisraportti

Intrumin tuottama Yrityksen maksukäyttäytymisraportti kertoo yritysasiakkaan maksuviiveistä

Yritysten välisessä kaupankäynnissä asiakkaan maksukyky kannattaa arvioida etukäteen. Yleisin tapa yrityksen maksukyvyn arvioimiseen on maksuhäiriömerkintöjen tarkistaminen. Maksuviivetiedon avulla on kuitenkin mahdollista ennakoida sekä uuden että nykyisen asiakkaan heikentynyttä maksukykyä jo ennen varsinaisen maksuhäiriömerkinnän syntymistä.

Yritystieto
Sähköinen kiinteistökauppa_1200x628

Kokeneen välittäjän ensimmäinen sähköinen kiinteistökauppa: “Nopeaa, helppoa ja suoraviivaista”

Maaliskuun puolivälissä BO Lkv:n Katariina Ahlbäckia vähän jännitti. Yli 13 vuotta alalla toimineella kiinteistönvälittäjällä oli edessä ensimmäinen sähköinen kiinteistökauppa.

Kiinteistötieto
Analysaattorin tekoäly seuraa yritysdataa_1200x628

Anna tekoälyn vahtia yritysdataa puolestasi – Uudistuva Analysaattori kokoaa juuri sinua kiinnostavat yritystapahtumat

Analysaattori kokoaa useista eri lähteistä dataa sinua kiinnostavista yrityksistä.

Yritystieto
Sammio