Liiketoimintakiellot

Varmista aina henkilön liiketoimintakelpoisuus

Vaikka enemmistö suomalaisista yrittäjistä hoitaa liiketoimintaa koskevat lakisääteiset velvoitteensa moitteetta, yritysmaailmassa liikkuu myös epätervettä sekä rikolliseksi luokiteltavaa liiketoimintaa harjoittavia henkilöitä. Tällaiset yritysten vastuuhenkilöt määrätään poikkeuksetta liiketoimintakieltoon. Liiketoimintakiellon tarkoitus on estää heidän vahingollisen toimintansa jatkuminen liike-elämässä.

Tarkasta liiketoimintakelpoisuus ennen liikesuhteen solmimista

Tarkasta  uuden lupaavalta vaikuttavan liikekumppanin liiketoimintakelpoisuus ennen kuin solmit liikesuhteen hänen kanssaan. Liiketoimintakieltoa tai väliaikaista liiketoimintakieltoa ei nimittäin määrätä kevein perustein: kielto edellyttää lakisääteisten yritysvelvollisuuksien jatkuvaa laiminlyömistä tai rikolliseksi katsottavan liiketoiminnan harjoittamista. Tyypillisesti liiketoimintakiellon taustalla on useampikin rikokseksi luokiteltava teko.

Liiketoimintakieltojen tarkastus on käytettävissä Tietopalveluiden Superpaketin kautta.

Tilaa palvelu käyttöösi

Tietopalveluista saat reaaliaikaiset tiedot tuomioistuimen määräämistä liiketoimintakielloista Oikeusrekisterikeskuksen ylläpitämään Liiketoimintakieltorekisteriin perustuvasta liiketoimintakieltoraportista.

Liiketoimintakieltoraportti kertoo: 

  • liiketoimintakieltoon määrätyn henkilön tiedot (nimi, kotipaikka ja henkilötunnus)
  • liiketoimintakiellon langettaneen tuomioistuimen nimen ja päätöksen päivämäärän
  • kiellon keston (3–7 vuotta) alkamis- ja päättymispäivineen
  • tiedon väliaikaisen liiketoimintakiellon päättymisestä 
  • mahdolliset liiketoimintakiellon sisältöön liittyvät poikkeukset.

Huomioithan, että suomalaisten tuomioistuinten määräämät liiketoimintakiellot koskevat vain Suomea? Rikollista liiketoimintaa harjoittava henkilö voi jatkaa liiketoimintaa muissa EU-maissa, mutta toki Suomessa määrätty liiketoimintakielto antaa painavia viitteitä siitä, ettei henkilön kanssa kannata ryhtyä liikesuhteeseen.

Katso malliraportti Liiketoimintakielloista

Palvelu on luvanvarainen. Lupa tietojen käyttöön haetaan tilauksen yhteydessä. 

Tietopalvelut lyhyesti

Tietopalvelut on kattava tietopalvelukokonaisuus verkossa (tietopalvelut.almatalent.fi), joka koostuu yritys-, kiinteistö- ja henkilötiedoista. Yritys voi valita tarpeitaan vastaavan paketin Tietopalveluiden palveluvalikoimasta ja täydentää sitä haluamillaan lisäpalveluilla. Valmiit palvelupaketit sekä tilattavat lisäpalvelut löytyvät tilaussivulta. Palveluiden käyttö perustuu kuukausilaskutukseen.

570x270_tietopalvelut_luottotiedot

Tarkasta henkilön luottotiedot

Yksityishenkilöiden maksuhäiriöt ovat kasvava ongelma Suomessa. Siksi liikekumppanin, asiakkaan tai vuokralaisen luottotiedot on syytä tarkastaa ennen yhteistyön aloittamista. 

Lue lisää

570x270_tietopalvelut_yrityshaku

Selvitä yritysten taustat

Monipuolisesta Yrityshausta tarkistat potentiaalisten asiakkaiden ja yhteistyökumppanien taustat ennen liike- tai kumppanuussuhteen solmimista. 

Tutustu Yrityshakuun

570x270_tietopalvelut_otayhteytta

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa palveluistamme tai tehdä tilauksen?  Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

Siirry yhteystietosivulle

Sammio