Yritystutkimus

Taloudellinen tutkimus yrityksen tilasta

Yritystutkimus on puolueettoman asiantuntijan laatima taloudellinen yritysanalyysi valitusta yrityksestä. Yritystutkimusta käytetään yleensä vuokralaisen, lainanhakijan tai taloudellisesti merkittävän projektin toisen osapuolen tulevaisuuden maksukyvyn selvittämiseen.

Mitä yritystutkimus sisältää

Yritystutkimus sisältää yrityksen taustojen, liiketoiminnan ja nykyisen taloustilanteen selvittämisen lisäksi tulevaisuuteen suuntautuvan arvion yhtiön maksukyvystä. Yritystutkimus perustuu tilinpäätösanalyysin ja julkisesti saatavilla olevien tietojen lisäksi kohdeyrityksen johdolta saataviin tietoihin. Raportti sisältää ennustelaskelmat seuraaville vuosille, joiden perusteella arvioimme yrityksen rahoitustilanteen kehittymistä. 

Teemme toimeksiannosta yritystutkimuksia asiakaskohtaisiin käyttötarkoituksiin ja tarpeisiin, ja mitoitamme maksukykylaskelmat tilanteeseen sopiviksi.

Miten yritystutkimus tehdään

Tietokantamme ja osaamisemme ansiosta yritystutkimus on tehokas prosessi. Ulkoistetun yritystutkijan käyttö vapauttaa yrityksen resursseja ja tuo osaamisemme käyttöönne.

Yritystutkimusraportin pituus on 10–18 sivua + liitteet. Yritystutkijamme on käytettävissänne koko prosessin ajan.

Yritystutkimuksen hinta on 3 000-5 000 € + alv, perustuen 3-5 päivän työhön. Työmäärään vaikuttaa pääasiassa kohteen yhtiörakenne eli tarkasteltavien yhtiöiden määrä.  Toimitusaika sovittavissa tapauskohtaisesti, yleensä 2 viikkoa.

Tilaa Yritystutkimus

Yrityksen arvonmääritys

Yrityksen arvonmääritys

Jos harkitset yrityksesi myyntiä kiinnostuneelle ostajalle tai osakkuuksien jakamista, oletko selvillä yrityksesi tämänhetkisestä arvosta? 

Tutustu arvonmääritykseen

Benchmarking-raportti

Benchmarking-raportti

Selvitä kilpailijoidesi vahvuudet ja heikkoudet. Benchmarking-raportti vertaa yritystäsi muihin alan yrityksiin sekä kertoo kilpailutilanteesta ja kehitysnäkymistä. 

Tutustu Benchmarking-raporttiin

Tunnuslukuopas

Tunnuslukuopas

Kattava tunnuslukuopas sisältää talouden tunnuslukujen kuvaukset, laskentakaavat ja tulkinnat.

Tutustu tunnuslukuoppaaseen
Sammio