Ratiolex Oy

Teksti Helen Partti | Kuva Curt Richter

Erinomaiset taloudelliset tunnusluvut ovat nostaneet Asianajotoimisto Ratiolexin vuosi vuoden perään Menestyjät-listalle. Ratiolex vastaa tehokkaasti asiakkaiden liikejuridisiin tarpeisiin.

Helsinkiläinen Ratiolex hoitaa neljän juristin voimin kansainväliseen ja kotimaiseen liikejuridiikkaan liittyviä toimeksiantoja. Vuodesta 2012 yritys on esiintynyt toistuvasti Menestyjät-listalla. Heinäkuussa 2018 Alma Talent Tietopalvelut rankkasi jälleen kerran Ratiolexin Suomen menestyneimmäksi asianajotoimistoksi.
– Riippumaton ulkopuolinen asiantuntijataho on todennut ja arvioinut julkisten tilinpäätöstietojen perusteella, että olemme tehneet työmme ansioituneesti, sanoo osakas, asianajaja Timo Ylikantola.

Menestyjä-yritys Ratiolex Oy
”Menestyjät-listan kärkeen pääseminen on osoitus siitä, että olemme pärjänneet vapailla markkinoilla. Menestyjäluokitus perustuu julkisiin tilinpäätöstietoihin, jotka kertovat, että olemme tehneet hommia tehokkaasti ja ansioituneesti. Jos olisin asiakas, ottaisinko mieluummin ykköskentän vai neloskentän toimijan? Jos asiakas valitsee meidät, tarjoamme tehokasta liikejuridista palvelua asiakkaiden etujen mukaisesti.” Asianajaja Timo Ylikantola, Ratiolex.

Ratiolex on niin sanottu putiikkitoimisto, jossa ei ole johtoporrasta. Asiat etenevät keskustelevassa ilmapiirissä avoimesti ja nopeasti.
– Pidämme huolta osaamisestamme ja asiantuntemuksestamme ja palvelemme asiakkaitamme kelloon katsomatta, Ylikantola sanoo.
Korkeatasoinen osaaminen antaa valmiudet vaativienkin toimeksiantojen hoitamiseen yleisissä tuomioistuimissa ja välimiesmenettelyissä. Huolellinen työ ja korostunut palveluasenne takaavat puolestaan sen, että asiakaskunta pysyy uskollisena. 
– Annamme analysoituja vastauksia ilman byrokraattisia kiemuroita. Oikeudenkäyntiasioissa laadimme kirjelmät vakuuttavasti ja valmistaudumme huolellisesti jokaiseen prosessin vaiheeseen aina loppupuheenvuoroihin asti, Ylikantola jatkaa.
Asianajo on bisnes, jota talouden syklit eivät merkittävästi horjuta. Ala on jakautunut leimallisesti joko isoihin, täyden palvelun toimistoihin, tai pieniin ”putiikkeihin”, jotka erikoistuvat tiettyyn osa-alueeseen. Ratiolex on luonut erittäin kannattavan liiketoimintamallin liikejuridisiin riitoihin ja järjestelyihin keskittyvien asianajotoimistojen keskuudessa.
Se on näkynyt tilinpäätöstiedoissa myös Alma Talent Tietopalvelujen analyytikoille.
– Menestyjä-paketin sisältämä talousanalytiikka osoittaa yrityksemme aseman markkinoilla. Hyvästä sijoituksesta Menestyjät-listalla on meille iloa ja siksi tuomme sen esiin, Ylikantola kiteyttää.

Helsinkiläinen Asianajotoimisto Ratiolex Oy hoitaa pääasiassa pk-yritysten, perheyritysten sekä kasvavien ja kansainvälisten yhtiöiden liikejuridisia toimeksiantoja Suomessa ja ulkomailla. Rankattu yhdeksi Suomen merkittävimmäksi asianajotoimistoksi riitojen ratkaisussa. Kauppalehden Menestyjät-listalla Suomen menestynein asianajotoimisto vuosina 2012, 2013, 2016 ja 2018. www.ratiolex.fi.

Menestyjä-yritykset

Lisää Menestystarinoita

Tutustu Menestyjä-yritysten tarinoihin.

Sammio