Konkurssit ja yrityssaneeraukset

Selvitä konkurssitiedot konkurssi- ja yrityssaneerausrekisteristä

Kun vakavaan maksuvaikeuskierteeseen ajautunut yritys hakeutuu konkurssiin, tieto siitä tallentuu konkurssi- ja yrityssaneerausrekisteriin. Jos toimit esimerkiksi kiinteistökaupan alalla tai luotonantajana, tarkasta asiakkaasi maksuvalmius ennen sopimuksen tekemistä. 

Konkurssin tapahtuessa siitä jää aina merkintä konkurssi- ja yrityssaneerausrekisteriin. Konkurssipäätöksen antanut käräjäoikeus, hovioikeus tai korkein oikeus tallentaa päätöstä koskevat tiedot rekisteriin saman tien. Rekisterin sisältämien konkurssitietojen avulla voit valvoa yrityksesi etuja mahdollisissa velkomistilanteissa.

Konkurssi- ja yrityssaneerausrekisterin käyttö edellyttää Oikeusrekisterikeskuksen myöntämää lupaa. Lupa tietojen käyttöön haetaan palvelun tilauksen yhteydessä. Konkurssi ja yrityssaneeraustiedot on käytettävissä Tietopalveluiden Yritys-, kiinteistö- ja henkilötietojen Superpaketin kautta. 

Tilaa palvelu käyttöösi

Konkurssi- ja yrityssaneerausrekisteristä näkyvät seuraavat konkurssitiedot:

  • Konkurssiasian käsittelypäivämäärät.
  • Konkurssiasiaan annettu ratkaisu.
  • Tieto pesänhoitajasta tai selvittäjästä.

Oikeusrekisterikeskuksen ylläpitämä konkurssi- ja yrityssaneerausrekisteri sisältää tuhansia konkurssi- ja yrityssaneeraus asioita. Konkurssimerkintä poistuu yleensä rekisteristä viiden vuoden sisällä konkurssiin hakeutumisesta. Muistathan silti, että yrityksen luottokelpoisuutta voivat vielä merkinnän poistumisen jälkeenkin heikentää sen työntekijät, jotka ovat saaneet maksuhäiriömerkinnän aiempien konkurssien yhteydessä.

Tietopalvelut lyhyesti

Tietopalvelut on kattava tietopalvelukokonaisuus verkossa (tietopalvelut.almatalent.fi), joka koostuu yritys-, kiinteistö- ja henkilötiedoista. Yritys voi valita tarpeitaan vastaavan paketin Tietopalveluiden palveluvalikoimasta ja täydentää sitä haluamillaan lisäpalveluilla. Valmiit palvelupaketit sekä tilattavat lisäpalvelut löytyvät tilaussivulta. Palveluiden käyttö perustuu kuukausilaskutukseen.

570x270_tietopalvelut_yrityshaku

Selvitä yritysten taustat Yrityshausta

Monipuolisesta Yrityshausta tarkistat potentiaalisten asiakkaiden ja yhteistyökumppanien taustat ennen liike- tai kumppanuussuhteen solmimista. 

Tutustu Yrityshakuun

570x270_tietopalvelut_henkiloiden-taustat

Varmista aina myös henkilön liiketoimintakelpoisuus

Tarkista uuden liikekumppanin liiketoimintakelpoisuus ennen kuin solmit liikesuhteen hänen kanssaan.

Lue lisää liiketoimintakieltojen tarkastamisesta

Ota yhteyttä Alma Talent Tietopalveluihin

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa palveluistamme tai tehdä tilauksen?  Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

Siirry yhteystietosivulle

Palvelusta saatavat raportit

Sammio