Kaarinan kaupungin kokemuksia sähköisestä kiin­teis­tö­kau­pas­ta ja maan­vuo­krauk­ses­ta

19.10.2018 09:00

Kaarinan kaupunki on moderni kunta, joka haluaa ottaa uusia toimintamalleja käyttöön ja parantaa asiakkaidensa palvelukokemusta. Varsinkin lapsiperheitä Kaarina haluaa palvella mahdollisimman hyvin. He ovat tyypillisiä omakotitalon ostajia tai rakentajia.

Kiireisten lapsiperheiden asiointia helpottaa sähköinen kiinteistökauppa, joka on ajasta ja paikasta riippumatonta. Ei siis tarvitse tehdä samoin, miten on totuttu toimimaan perinteisen kiinteistökaupan osalta, eli sopimaan yhteinen aika ostajan, myyjän ja kaupanvahvistajan kanssa. Kaupan voi allekirjoittaa verkossa silloin kuin se kaupan osapuolille sopii.

Kaarinan kaupunki on ottanut tänä vuonna käyttöönsä Alma Talentin kiinteistökauppapalvelun, jossa voi luonnostella kauppakirjoja. Palvelun avulla myös maanvuokrasopimusten tekeminen onnistuu sähköisesti.

Kaarinalla on palvelussa käytössään kaupunginvaltuuston hyväksymät kauppakirja- ja vuokrasopimuspohjat. Näissä sopimuspohjissa on tekstiä monta sivua ja vaarana varsinkin perinteisessä kiinteistökaupassa on se, että ehtoja voi vahingossa jäädä puuttumaan. Sähköisessä maailmassa kaikki ehdot tallennetaan kertaalleen Kiinteistökaupan luonnostelupalveluun. Näin ne tulevat varmasti mukaan kaikkiin sopimuksiin eikä mitään tärkeää vahingossakaan unohdu.

Sähköisen kiinteistökaupan kolme tärkeintä hyötyä ovat:

1. Ajansäästö
2. Virheiden mahdollisuus pienenee
3. Kauppaprosessin nopeutuminen

Palvelun käyttöönotto ja käyttö on helppoa. Käytön aloittamisen tueksi palvelussa on oma harjoitusympäristö, jossa luonnosten tekemistä voi harjoitella. Alma Talentin asiantuntijoilta saat tukea ja neuvoja koko käyttöönoton ajan. Ja myös sen jälkeen!

Sähköinen kiinteistökauppa on tätä päivää ja helpottaa kaikkien työtä. Myös kuntalaiset kiittävät

Aiheeseen liittyvää