Kiinteistö- ja huoneistohausta kaikki tiedot kaupankäynnin tueksi

07.05.2021 07:54

Kiinteistökauppa vaatii paljon taustatyötä sekä erilaisten tietojen ja asiakirjojen hakemista. Tähän kaikkeen kuluu valtavasti aikaa ja vaivaa, joka saattaa turhauttaa kaiken kiireen keskellä. Viime vuosina digitalisaatio on muokannut pysyvästi myös kiinteistöalaa mahdollistaen mm. sähköisen kiinteistökaupan. Prosessit sähköistyvät ja automatisoituvat entisestään, jolloin myös tiedonhaun tulee olla tehokasta ja ketterää.

Kiinteistö- ja huoneistohaku tarjoaa ratkaisun tiedonhaun sujuvoittamiseen kiinteistö- ja asuntokaupan sekä kiinteistöalan ammattilaisille. Palvelu kokoaa kaiken tarpeellisen tiedon yhteen palveluun. Palvelusta löytyy kattavat tiedot kiinteistöistä, rakennuksista sekä taloyhtiöistä ja huoneistoista, jolloin esimerkiksi kiinteistövälittäjän yleisen selonottovelvollisuuden täyttämisestä tulee helppoa ja vaivatonta. Kiinteistö- ja huoneistotietopalvelun kautta onnistuu myös asuntokauppaa varten tarvittavien virallisten dokumenttien lataaminen, mm. yhtiöjärjestys ja osakeluettelo.

Monipuoliset tiedonhaun kriteerit tehostavat prosesseja

Kiinteistö- ja huoneistohaussa tiedonhausta on pyritty tekemään mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Uudistetussa palvelussa alkuun pääsee usealla eri lähdetiedolla, kuten taloyhtiön nimellä, kiinteistötunnuksella tai osoitteella.

Karttapalvelun avulla tiedonhaku monipuolistuu entisestään, kun kohteiden tarkastelu onnistuu kartalla tarkemmin suhteessa ympäristöön tai monipuolisiin tausta-aineistoihin. Karttapalvelu mahdollistaa mm. eri alueiden sosioekonomisten teemojen tarkastelun, ajantasaisten ilmakuvien ja asemakaavojen hyödyntämisen tai Etuovi.com:issa myynnissä olevien kohteiden tarkastelun kartalla.

Rajapinnat automatisoivat tiedonsaantia

Kiinteistö- ja huoneistohaku on mahdollista integroida rajapinnan avulla muihin käytössä oleviin järjestelmiin. Tällöin tieto siirtyy suoraan käytössä olevaan järjestelmään ilman erillisen käyttöliittymän tarvetta. Kun tieto liikkuu järjestelmien välillä automaattisesti, säästyy tiedonhakuun käytettävä aika muihin tärkeämpiin tehtäviin.

Rajapinnan voi integroida suoraan esimerkiksi kiinteistövälittäjän kiinteistövälitysjärjestelmään, jolloin kaikki kaupankäyntiin liittyvät dokumentit, mm. sopimukset, kohdetiedot ja viralliset asiakirjat löytyvät kootusti yhdestä paikasta. Myös kiinteistöjen hallintaan liittyvät järjestelmät, kuten kiinteistöhuoltoyhtiöiden ja kiinteistöomistajien systeemit, voidaan kytkeä rajapintaan virtaviivaistamaan toimintaa.

Kiinteistö- ja huoneistohaku arjen helpottajana

Kiinteistövälittäjän kolme keskeisintä hyötyä:

  1. Kun uusi kohde tulee välitettäväksi, voidaan kohteesta kerätä helposti tärkeitä tietoja etukäteen, kuten lainhuutotietoja, rasitustietoja tai kyseisen kiinteistön omistajakuvioita.
  2. Palvelusta löytyy kaikki kaupan liitteeksi tarvittavat viralliset kiinteistö-, huoneisto- ja osakeluettelotodistukset sekä karttatulosteet.
  3. Etuoven Taloyhtiötuotteen avulla löytyy myös taloyhtiöön tehdyt merkittävät remontit toteutusvuosineen sekä yhtiössä myynnissä olevien ja olleiden kohteiden tiedot hintapyyntötietoineen. Näin tulevan kohteen hinnoittelua voidaan peilata muihin samalla alueella tai taloyhtiössä myynnissä oleviin kohteisiin.

Pankkien kolme keskeisintä hyötyä:

  1. Vakuuksina toimivien kiinteistöjen ja huoneistojen tietojen selvitys onnistuu helposti yhdestä järjestelmästä.
  2. Vakuutuskannan päivittämiseen tarvittavat viralliset dokumentit löytyvät kaikki samasta palvelusta.
  3. Rajapinta mahdollistaa monipuoliset ohjelmistorobotiikan sovellukset, jolloin prosesseja voidaan automatisoida.

Tilaa Kiinteistö- ja huoneistohaku käyttöösi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme: p. 0800 141 070 tai tietopalvelut(at)almatalen.fi

Kirjoittaja Silja Kiilerich

Aiheeseen liittyvää