Kiin­teis­tö­kau­pan di­gi­ta­li­soi­tu­mi­nen ajaa alaa eteenpäin ja haastaa innovoimaan uutta

16.08.2021 12:23

Bo LKV:ssä kiinteistönvälittäjänä toimiva Petri Kajaan muistelee, kuinka vielä vajaa kuusi vuotta sitten oli yleistä ajaa asiakkaiden koteihin hakemaan nimet paperiin ja kauppakirjojen skannaaminen oli osa päivittäisiä rutiineja.

”Digitalisaatio on helpottanut ja nopeuttanut välittäjän työtä merkittävästi. Myös asiakkaan näkökulmasta toiminta on joustavaa, kun kaupat voidaan tehdä missä ja milloin vain. Kauppoja on voitu allekirjoittaa jopa lentokoneessa”, kuvaa Kajaan sähköisen kiinteistökaupan tuomaa muutosta.

Sähköinen kiinteistökauppa on Kajaanin mukaan luontainen jatkumo digitaaliselle asuntokaupalle, joka on koettu alalla toimivaksi ja yleistynyt viime vuosina suuresti. Sähköinen kaupankäynti tuo joustavuutta asiointiin, kun kauppakirjat saadaan allekirjoitettua nopeammin ja jouhevammin ilman pankissa käyntiä.

Sähköinen esisopimus tuo turvaa ostajalle ja myyjälle

Kiinteistökaupassa ostotarjouksen sitomattomuus on aiheuttanut monille harmaita hiuksia, sillä tosiasiassa se ei ole velvoittanut kaupan osapuolia juuri mihinkään. Sähköinen kiinteistökauppa tarjoaa tähän oivan ratkaisun sähköisen esisopimuksen muodossa. Sen avulla ostotarjouksesta saadaan sitova.

Vaikka kiinteistökauppaa ei tekisikään täysin sähköisesti, suosittelee Kajaan ottamaan käyttöön ainakin sähköisen esisopimuksen.

“Ennen sähköisen esisopimuksen käyttöä on ostotarjouksen hyväksymisen jälkeen alkanut sumpliminen ostajan, myyjän ja kaupanvahvistajan kanssa aikataulujen yhteensovittamiseksi ja kaupan tekemiseksi mahdollisimman nopeasti. Nyt ostotarjouksen hyväksymisen yhteydessä voidaan tehdä sitova esisopimus, joka vahvistaa ostotarjouksen. Tämä tuo turvallisuutta sekä ostajalle ja myyjälle”, Kajaan kuvaa.

Katso videolta, kuinka sähköinen kiinteistökauppa on helpottanut kaupankäyntiä.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Digitalisaatio haastaa innovoimaan uutta

”Bo:n kaltaiselle yritykselle on ollut luontevaa omaksua sähköinen kiinteistökauppa ja ajaa alan digitalisaatiota eteenpäin. Uskomme digitaalisten palveluiden käyttöönoton ja kehittämisen palvelevan viime kädessä erityisesti asiakasta ja mahdollistavan parhaan kokemuksen kaupankäynnissä”, Kajaan toteaa.

Myös Bo LKV:n operatiivinen johtaja Saara Murtovaara uskoo vahvasti kiinteistökaupan tulevaisuuden olevan sähköinen.

”Sähköinen kaupankäynti suorastaan kutsuu innovaatioihin! Tämä tarjoaa välitysliikkeille kutkuttavan haasteen tehdä etäasioinnista innostavaa, kiinnostavaa ja elämyksellistä”, Murtovaara toteaa.

Sähköinen kiin­teis­tö­kaup­pa lyhyesti

Sähköinen kiinteistökauppa on nopea ja joustava tapa hoitaa kiinteistökauppa. Digitaaliset palvelut mahdollistavat entistä paremman saavutettavuuden, ja asiointi hoituu joustavasti ilman eri virastoissa jonottamista. Sähköinen kiinteistökauppa mahdollistaa kaupankäynnin vaikka omalta kotisohvalta!

Sähköinen kiinteistökauppa onnistuu Maanmittauslaitoksen tarjoaman Kiinteistövaihdannan palvelun (KVP) sekä Alma Talentin kiinteistöalan ammattilaisille tarkoitetun digitaalisen kiinteistökauppapalvelun avulla.

Kirjoittaja Silja Kiilerich

Aiheeseen liittyvää