Digitaalisuus helpottaa ja nopeuttaa välittäjän työtä

Kiin­teis­tö­kau­pan di­gi­ta­li­soi­tu­mi­nen tuo joustavuutta välittäjän työhön

25.11.2021 09:57

Bo LKV:ssä kiinteistönvälittäjänä toimiva Petri Kajaan muistelee, kuinka vielä vajaa kuusi vuotta sitten oli yleistä ajaa asiakkaiden koteihin hakemaan nimet paperiin ja kauppakirjojen skannaaminen oli osa päivittäisiä rutiineja.

”Digitalisaatio on helpottanut ja nopeuttanut välittäjän työtä merkittävästi. Myös asiakkaan näkökulmasta toiminta on joustavaa, kun kaupat voidaan tehdä missä ja milloin vain. Kauppoja on voitu allekirjoittaa jopa lentokoneessa”, kuvaa Kajaan sähköisen kiinteistökaupan tuomaa muutosta.

Digitaalinen kiinteistökauppa on Kajaanin mukaan luontainen jatkumo digitaaliselle asuntokaupalle, joka on koettu alalla toimivaksi ja yleistynyt viime vuosina suuresti. Digitaalinen kaupankäynti tuo joustavuutta asiointiin, kun kauppakirjat saadaan allekirjoitettua nopeammin ja jouhevammin ilman pankissa käyntiä.

Sähköinen esisopimus tuo turvaa ostajalle ja myyjälle

Kiinteistökaupassa ostotarjouksen sitomattomuus on aiheuttanut monille harmaita hiuksia, sillä tosiasiassa se ei ole velvoittanut kaupan osapuolia juuri mihinkään. Digitaalinen kiinteistökauppa tarjoaa tähän oivan ratkaisun sähköisen esisopimuksen muodossa. Sen avulla ostotarjouksesta saadaan sitova.

Vaikka kiinteistökauppaa ei tekisikään täysin sähköisesti, suosittelee Kajaan ottamaan käyttöön ainakin sähköisen esisopimuksen.

“Ennen sähköisen esisopimuksen käyttöä on ostotarjouksen hyväksymisen jälkeen alkanut sumpliminen ostajan, myyjän ja kaupanvahvistajan kanssa aikataulujen yhteensovittamiseksi ja kaupan tekemiseksi mahdollisimman nopeasti. Nyt ostotarjouksen hyväksymisen yhteydessä voidaan tehdä sitova esisopimus, joka vahvistaa ostotarjouksen. Tämä tuo turvallisuutta sekä ostajalle ja myyjälle”, Kajaan kuvaa.

Katso videolta, kuinka digitaalinen kiinteistökauppa on helpottanut kaupankäyntiä.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Digitalisaatio haastaa innovoimaan uutta

”Bo:n kaltaiselle yritykselle on ollut luontevaa omaksua digitaalinen kiinteistökauppa ja ajaa alan digitalisaatiota eteenpäin. Uskomme digitaalisten palveluiden käyttöönoton ja kehittämisen palvelevan viime kädessä erityisesti asiakasta ja mahdollistavan parhaan kokemuksen kaupankäynnissä”, Kajaan toteaa.

Myös Bo LKV:n operatiivinen johtaja Saara Murtovaara uskoo vahvasti kiinteistökaupan tulevaisuuden olevan sähköinen.

”Digitaalinen kaupankäynti suorastaan kutsuu innovaatioihin! Tämä tarjoaa välitysliikkeille kutkuttavan haasteen tehdä etäasioinnista innostavaa, kiinnostavaa ja elämyksellistä”, Murtovaara toteaa.

Kirjoittaja Silja Kiilerich

Usein kysyttyä digitaalisesta kiinteistökaupasta

Katso useimmin kysytyt kysymykset digitaaliseen kiinteistökauppaan liittyen

Aiheeseen liittyvää