Business Finlandille uusi johtokunta

08.02.2024 15:14

Hallitus nimitti 8.2.2024 Innovaatiorahoituskeskus Business Finlandin johtokunnan toimikaudeksi 15.2.2024–14.2.2026.

Aiemmin johtokunnan puheenjohtajana toiminut hallitusammattilainen Päivi Marttila ja varapuheenjohtajana toiminut työ- ja elinkeinoministeriön johtaja Mia Hurtta jatkavat tehtävissään.

Johtokunnan muiksi jäseniksi nimitettiin toimitusjohtaja Petri Kalliokoski (High Metal Oy), toimitusjohtaja Taru Keronen (Eckerö Line Oy), toimitusjohtaja Sami Lampinen (Inventure Oy), johtaja Teppo Rantanen (Tampereen kaupunki), alivaltiosihteeri Jarno Syrjälä (ulkoministeriö) ja toimitusjohtaja Tuula Teeri (Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien). 

Johtokunta ohjaa, seuraa ja valvoo Business Finland –kokonaisuuden toimintaa ja päättää yleisistä toimintalinjoista ottaen huomioon työ- ja elinkeinoministeriön asettamat tavoitteet sekä omistajaohjauksen periaatteet ja linjaukset. Johtokunta päättää rahoituksen myöntämisestä yritysten ja yhteisöjen rahoituskeskuksen tehtäväalueeseen kuuluviin hankkeisiin valtion talousarviossa osoitettujen valtuuksien puitteissa.

Business Finland auttaa asiakasyrityksiään kasvamaan ja menestymään kansainvälisesti, kehittämään tulevaisuuden ratkaisuja sekä uudistamaan rohkeasti liiketoimintaansa. Se edistää yritysten ja tutkimusryhmien yhteistyötä, jotta uudet avaukset kehittyvät kansainvälisiksi liiketoimintaekosysteemeiksi. Business Finland kehittää Suomesta vetovoimaista ja kilpailukykyistä innovaatioympäristöä sekä houkuttelevaa investointi- ja matkailukohdetta. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa.

Lähde: työ- ja elinkeinoministeriön tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää