Ko­ro­na­ra­joi­tuk­set ul­ko­ra­ja­lii­ken­tees­sä päättyvät 30.6.2022

22.06.2022 16:42

Koronapandemiaan liittyvät maahantulon rajoitukset Suomen ulkorajoilla päättyvät 30.6.2022. Tämä tarkoittaa, että Suomeen saapuvilta kolmansien maiden matkustajilta ei enää edellytetä rokotus- tai covid-19-testitodistusta eikä rajanylityspaikoilla tehdä koronatestejä. Terveysviranomaiset ovat arvioineet, ettei ulkorajoja koskeville rajoituksille ole enää terveydellisiä perusteita.

Rajatarkastuksissa palataan koronapandemiaa edeltävään tilanteeseen. EU:n ja Schengen-alueen ulkopuolelta saapuvilla matkustajilla pitää edelleen olla tavanomaiset matkustusasiakirjat eli passi ja tarvittaessa viisumi.

Rajoitusten poistumisen odotetaan lisäävän liikennettä kolmansista maista. Esimerkiksi itärajalla liikenne voi kasvaa. Liikennemääriin vaikuttaa muun muassa venäläisten halu matkustaa ja voimassa olevien viisumien määrä. Ulkoministeriö myöntää viisumit Suomeen.

Venäjän asettamat rajaliikenteen rajoitukset 30.6.2022 jälkeen eivät ole tällä hetkellä tiedossa. Venäjän viranomaisilta saa näistä täsmälliset tiedot.

Rajavartiolaitos seuraa jatkossakin rajaturvallisuuteen liittyviä ilmiöitä yhdessä kansallisten ja kansainvälisten kumppanien kanssa. Turvallisuutta varmistetaan muun muassa viisumimenettelyssä ja rajatarkastuksissa. Suomen viranomaisilla on yleensä ottaen hyvä käsitys maahantulijoista ja heidän maahantulonsa tarkoituksesta.

Sisärajavalvonta päättyi jo vuoden alussa.

Lähde: sisäministeriön tiedote.

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Aiheeseen liittyvää