Ku­pon­ki­pe­laa­mi­nen edellyttää tun­nis­tau­tu­mis­ta – uudistus muuttaa porukkaloton verotusta

16.05.2023 08:25

Veikkaus vaatii lotossa ja muussa kuponkipelaamisessa tunnistautumista 15.5.2023 alkaen. Pakollisen tunnistautumisen taustalla on vuonna 2022 voimaan tullut arpajaislaki.

akollinen tunnistautuminen vaikuttaa myös porukkaloton verotukseen. Verohallinto on laatinut kannanoton, jota sovelletaan 1.6.2023 alkaen. Kannanotto koskee 15.5. ja sen jälkeen pelattuja pelejä. Kannanotto muuttaa aiempaa verotuskäytäntöä.

Näin porukkaloton voittoa verotetaan

Kun porukkaloton kaikki jäsenet ovat tunnistautuneet Veikkauksen asiakkaaksi, Veikkaus maksaa lottovoitosta osuuden jokaiselle pelaajalle. Voitto on verovapaa jokaiselle henkilölle, jolle Veikkaus sen maksaa.

Jos porukkalotossa on taustalla keskinäinen sopimus mutta vain yksi henkilö on tunnistautunut Veikkauksen asiakkaaksi ja lunastanut pelin, tällöin Veikkaus maksaa tunnistautuneelle henkilölle voiton. Tunnistautuneelle henkilölle voitto on verovapaa. Muiden  porukkaloton jäsenien voitto-osuus verotetaan muuna veronalaisena ansiotulona.

Jos porukkalotossa ei ole sopimusta, tunnistautuneelle henkilölle voitto on verovapaa. Muille henkilöille annetut voitto-osuudet verotetaan lahjana.

Arpajaislaki 1047/2001.

Lähde ja lisätietoja: Verohallinnon tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää