Lokakuussa 2023 pantiin vireille 269 konkurssia

20.11.2023 10:49

Tilastokeskuksen mukaan lokakuussa 2023 pantiin vireille 269 konkurssia, mikä on 53 konkurssia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Henkilötyövuosien määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 1 164, mikä on 300 henkilötyövuotta enemmän kuin vuoden 2022 lokakuussa.

Keskeisiä poimintoja

  • Viimeisen 12 kuukauden aikana konkurssien määrä oli 20 % suurempi kuin sitä edeltäneenä 12 kuukauden ajanjaksona.
  • Lokakuussa 2023 eniten konkursseja laitettiin vireille rakentamisen ja muiden palveluiden toimialoilla. Muiden palveluiden toimialalla pantiin vireille 89 konkurssia ja rakentamisen toimialalla 64 konkurssia.

Lokakuussa 2023 vireille pantujen konkurssien liukuva vuosimuutos 20 %

Viimeisen 12 kuukauden aikana konkurssiin haettuja yrityksiä on ollut 20 % enemmän kuin ajanjaksoa edeltäneen 12 kuukauden aikana.

Lokakuussa 2023 konkurssiin haetuista yrityksistä 234 oli osakeyhtiöitä, 26 luonnollisia henkilöitä ja viisi avoimia yhtiöitä tai kommandiittiyhtiöitä. Loput neljä konkurssihakemusta kohdistuivat muille oikeudellisille muodoille, kuten asunto-osakeyhtiöille ja osuuskunnille.

Eniten konkurssiin haettuja yrityksiä oli muiden palveluiden toimialalla, yhteensä 89 yritystä, joissa oli 385 henkilötyövuotta. Rakentamisen alalta konkurssiin haettiin 64 yritystä ja näissä konkurssiuhan alla oli 272 henkilötyövuotta.

Muiden palveluiden päätoimiala käsittää mm. informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, kiinteistöalan toiminnan, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan, hallinto- ja tukipalvelut, koulutuspalvelut, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnan.

Lähde ja lisätietoja: Tilastokeskus.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää