Marine Holm-Johansson on nimitetty Ahvenanmaan maaherran virkaan

03.02.2023 13:40

Tasavallan presidentti on nimittänyt oikeustieteen kandidaatti Marine Holm-Johanssonin Ahvenanmaan valtioviraston maaherran virkaan viideksi vuodeksi 1.4.2023 alkaen.

”Tunnen itseni nöyräksi luottamuksen johdosta. Maaherralla on tärkeä tehtävä itsehallintojärjestelmässä edistäessään hyviä suhteita valtakunnallisten viranomaisten ja itsehallintoviranomaisten välillä”, sanoo Holm-Johansson.

”Viime vuosikymmenten aikana valtakunnallisten viranomaisten organisaatioissa on tehty muutoksia, ja julkisten palveluiden tarjoamistapoja on nykyaikaistettu. Nykyinen maaherra on pitänyt aktiivisesti huolen siitä, että viranomaispalveluita on saatavilla Ahvenanmaalla. Hän on huolehtinut ahvenanmaalaisten palveluista, mutta myös niiden palveluista, jotka eivät asu täällä vakituisesti ja joiden on myös asioitava valtion viranomaisten kanssa. Aion jatkaa samaa samalla linjalla uudessa tehtävässäni”, Holm-Johansson jatkaa.

Marine Holm-Johansson on toiminut Ahvenanmaan maakunnan hallituksessa vastuullisissa lainvalmistelutehtävissä vuodesta 2013 lähtien. 

Sitä ennen hän on toiminut muun muassa Ahvenanmaan maakuntapäivien apulaismaakuntapäiväjohtajana sekä Pohjoismaiden neuvoston Ahvenanmaan-valtuuskunnan notaarina ja sihteerinä.

Lähde: valtiovarainministeriön tiedote.

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää