Näin viittaat sähköisiin, jat­ku­va­täy­den­tei­siin teoksiin ja si­vu­nu­me­roi­mat­to­miin verk­ko­teks­tei­hin

23.05.2022 14:26

Miten viitataan sähköisiin lähdeteoksiin, kun sivunumeroita ei ole? Entä silloin, kun teos päivittyy jatkuvasti?

Online-julkaisuihin ja muihin sähköisiin ammattiteksteihin viittaaminen on joskus ongelmallista, sillä teksti- ja lähdeviitteissä puuttuva sivunumero vaikeuttaa tiedon tarkistamista. Kun lähteenä käytetystä aineistosta puuttuu sivunumerointi, riittää, että tekstiviitteeseen merkitään lähteen tekijä ja julkaisu- tai päivitysvuosi. 

Näin viitataan sivunumeroimattomaan verkkolähteeseen, esimerkkinä päivittyvä hakuteos Sopimusoikeus:

Tekstiviite: (Hemmo – Hoppu 2020)

Lähdeviite: Hemmo, M. – Hoppu, K. 2020. Sopimusoikeus. Helsinki: Alma Talent. Päivitetty 18.6.2020. Luettu 20.9.2020. Vaatii käyttöoikeuden. https://verkkokirjahylly.almatalent.fi/teos/HAHBGXCTDG#kohta:SOPIMUSOIKEUS((20)

Lisäapua tehokkaasta ha­kuo­mi­nai­suu­des­ta

Alma Talentin kaikissa sisältöpalveluissa (Verkkokirjahylly, Suomen Laki, Bisneskirjasto, Sijoituskirjasto) on tehokas hakuominaisuus, jota voidaan käyttää viitatun kohdan etsimiseen. Saat asiasanahaulla listan kaikista osumista, jotka vastaavat hakuasi.

Hakuosumien seulominen käy kätevästi, kun jokainen linkki vie suoraan hakusanaasi vastaavaan kohtaan. Ei-tieteellisiin viittauksiin voidaan lisäksi käyttää verkkokirjojen ja päivittyvien hakuteosten muru- eli linkkipolkua. Murupolun avulla teoksessa on myös helppoa navigoida. Murupolku löytyy teoksessa sivun ylälaidasta heti palvelun tunnusväripalkin alta.

Esimerkiksi:

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Aiheeseen liittyvää