OECD:n tutkimus: Suomen tarjoama koulutus työttömille parantaa työllistymistä

02.02.2023 10:50

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD arvioi tutkimuksessaan Suomen työvoimapolitiikkaa ja erityisesti koulutuksia ja kursseja, joita työttömille työnhakijoille tarjotaan. Suomi on yksi eniten aktiiviseen työvoimapolitiikkaan eli muun muassa koulutuksiin ja julkisiin työvoimapalveluihin panostavia maita.

OECD:n mukaan Suomessa työttömille työnhakijoille tarjottavat työvoimakoulutukset sekä omaehtoiset opiskelut työttömyysetuudella parantaa mahdollisuuksia työllistyä. Koulutuspalveluita tarjotaan Suomessa paljon. Tutkimus suosittelee, että Suomen tulisi jatkaa koulutusohjelmien tarjoamista erityisesti vanhemmille työnhakijoille ja naisille. Lisätukea työllistymiseen tarvitsisivat nuoret ja vähemmän koulutetut työnhakijat.

”On hienoa, että järjestelmämme perusteet ovat OECD:n arvioinnin mukaan kunnossa. Suomen työllisyysaste on tällä hetkellä ennätyskorkealla, ja työvoimapolitiikalla on tärkeä rooli suunnan pitämisessä nousussa. Tarvitsemme myös jatkossa tutkimukseen pohjautuvaa politiikkavalmistelua, jolla tuemme kuntia työvoimapolitiikan käytännön toteuttamisessa”, työministeri Tuula Haatainen kommentoi tutkimusta.

Työvoimapolitiikan tutkimus on Suomessa raportin mukaan toimivaa ja läpinäkyvää. OECD suosittelee Suomelle entistä pitkäaikaisempaa ja strategisempaa otetta työvoimapolitiikan tutkimukseen. Tämä voisi edistää tutkimukseen perustuvaa politiikan suunnittelua ja täytäntöönpanoa sekä parantaa työllisyyspalveluita.

Lähde: työ- ja elinkeinoministeriön tiedote.

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää