Riikka Tieaho on Woltin la­kia­siain­joh­ta­ja

06.05.2020 08:50

Hän aloitti tehtävässään huhtikuussa.

Miksi juuri sinusta tuli Woltin la­kia­siain­joh­ta­ja?

Aloitin Woltin lakiasianjohtajana huhtikuussa 2020, eli keskellä koronavirustilannetta. Parinkymmenen Nokia-vuoden jälkeen olin kovasti odottanut, että pääsisin tapaamaan uusia työkavereita kasvotusten, sillä Nokialla tein todella paljon töitä puhelimitse tai videopuheluilla. Pääsin täälläkin tapaamaan toki uusia kollegoitani, tosin jälleen videoyhteyden välityksellä.

Wolt on teknologiayhtiö, joka on tunnettu ravintolaruuan toimituksesta. Wolt toimii tällä hetkellä 22 maassa ja 80 kaupungissa, ja toimittaa ruokaa yli 10.000 ravintolasta. Lähettikumppaneita on tällä hetkellä yli 20.000. Financial Timesin mukaan Wolt oli Euroopan toiseksi nopeimmin kasvanut yritys.

Minulta kysytään paljon, että miksi juuri Wolt. Nokia-vuosien aikana olin aina saanut kokea ja oppia paljon erilaisissa lakiasioiden asiantuntija- ja johtotehtävissä. Koska jatkuva uuden oppiminen on minulle tärkeää, halusin nyt tehdä jotain uutta ja erilaista, ja uudenlaisessa ympäristössä. Wolt on alustataloudessa toimiva kasvuyritys, ja alustatalous on mielenkiintoisessa vaiheessa, koska sääntely on vasta kehittymässä. Kasvuvauhti ja alan sääntelyn kehittäminen sekä niiden mukanaan tuomat juridiset ja liiketoiminnalliset haasteet ovat minusta todella kiinnostavia. Lisäksi tykkäsin tosi paljon ihmisistä ja vauhdikkaasta tekemisen meiningistä Woltilla, sekä siitä että kaikilla tuntuu aidosti olevan halu tehdä asioita oikein. Olen aina ollut valmis hyppäämään uusiin haasteisiin, ja tätä mahdollisuutta en vaan voinut jättää kokematta.

Uran kolme tärkeintä vuotta

Aiemman työurani kolme mieleenpainuvinta vuotta ovat olleet:

● 2013, jolloin Nokia myi puhelin- ja palveluliiketoiminnan Microsoftille ja osti Siemensin pois yhteistyöyhtiö NSN:stä. Toimin näihin aikoihin Nokian Corporate Legal -tiimin vetäjänä ja Nokian hallituksen ja johtokunnan sihteerinä. Sain olla aitiopaikalta mukana yhdessä yhtiön isoimmista ja uraauurtavimmista yritysjärjestelyistä suunnitelmineen, neuvotteluineen, päätöksentekoineen ja lopulta toteutuksineen. Kaikkein mahtavinta näinä aikoina oli minusta se, miten töitä tehtiin yhdessä saumattomana tiiminä eri alueiden ihmisten kanssa.

● 2010-2011, jolloin olin Nokian Saharan alapuolisen Afrikan juristi, ja asuimme Johannesburgissa Etelä-Afrikassa. Matkustin työni puolesta sekä vapaa-ajalla paljon ympäri Etelä-Afrikkaa ja Afrikkaa, ja oli hienoa tutustua erilaisiin kulttuureihin, tapoihin ja ihmisiin.

● 2003, jolloin jäin LL.M.-tutkinnon tekemisen jälkeen joksikin aikaa töihin isoon asianajotoimistoon New Yorkiin. Paitsi että opin paljon osaavilta ihmisiltä, sain myös nuorena nähdä ja kokea mitä 24/7-työkulttuuri on.

Henkkarit:

Syntymävuosi: 1975

Perhe: tytär, miesystävä, koira

Tutkinnot ja arvonimet: OTM, LL.M. (Corporate Law)

Yliopisto ja valmistumisvuosi: New York University School of Law, 2003; Helsingin yliopisto, 2000

Lempioikeudenala: yhtiöoikeus

Jos ei olisi juristi, olisi: psykologi

Motto: Tykkään Richard Bransonin tokaisusta ”Respect is how to treat everyone, not just those you want to impress”

Kirja: Clayton M. Christensen, How will you measure your life?

Laulu: Seinabo Seyn Younger – Kygo remix

Laji: Ulkoilu, tennis, lukeminen

Kuvataiteen teos: Etelä-afrikkalaisen taiteilijan Nelson Makamon teokset

Kirjoittaja Juristikirjeen toimitus

Juristikirje

Juristikirje tarjoaa joka toinen keskiviikko asiantuntijahaastatteluja sekä juttuja juridiikan ilmiöistä ja ihmisistä. Juristikirje tuntee suomalaisen juristin!

Aiheeseen liittyvää