Tahdosta riippumattoman psykiatrisen lääkehoidon päätöslomake nyt saatavilla

02.04.2024 14:02

Mielenterveyslain muutos tuli voimaan huhtikuun alussa. Tahdosta riippumattomassa psykiatrisessa hoidossa olevan potilaan psyykkisen sairauden lääkehoitoon vaaditaan jatkossa hallintopäätös, jos hoitoa ei onnistuta toteuttamaan yhteisymmärryksessä potilaan kanssa. Lomake, jolla päätös annetaan, on nyt ladattavissa STM:n verkkosivuilta.

Hallintopäätös täytyy antaa, jos potilas vastustaa lääkehoitoa, hänen tahdostaan ei saada selvyyttä tai potilas pyytää päätöstä. Potilaalla on mahdollisuus hakea muutosta kyseiseen päätökseen valittamalla hallinto-oikeuteen.

Muutoksenhakuasia on käsiteltävä tuomioistuimessa kiireellisenä. Riittävän lääketieteellisen asiantuntemuksen varmistamiseksi hallinto-oikeudessa asian käsittelyyn ja ratkaisemiseen osallistuu asiantuntijajäsen.

Asetus tuli voimaan 1.4.2024.

Lähde ja lisätietoja: sosiaali- ja terveysministeriön (STM) tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää