Tasa-arvopoliittinen selonteko eduskunnan lä­he­te­kes­kus­te­lus­sa

15.09.2022 07:01

Valtioneuvoston tasa-arvopoliittinen selonteko (VNS 5/2022 vp) oli lähetekeskustelussa eduskunnan täysistunnossa 14.9.2022. Selonteko linjaa Suomen kansallista ja kansainvälistä tasa-arvopolitiikkaa kuluvan vuosikymmenen loppuun saakka.

"Sukupuolten tasa-arvo koskettaa jokaista, jokaisen kaikkia elämänvaiheita ja ‑alueita ja siten kaikkea yhteiskunnan toimintaa," muistutti selonteon esittelypuheenvuoron käyttänyt pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist (r.).

Hän totesi, että nyt kyseessä oleva selonteko ei ole  toimenpideohjelma, vaan konkreettisista tavoitteista linjataan hallitusohjelmissa.

Eduskuntaryhmien puheenvuoroissa Suomen todettiin olevan kiistatta tasa-arvoisimpia maita, mutta korjattavaakin löytyvän. Puheenvuoroissa nousivat esille muun muassa naisten kokema lähisuhdeväkivalta ja miesten kokema katuväkivalta, palkkatasa-arvo ja palkka-avoimuus sekä ikääntyneiden, omaishoitajien ja yksinhuoltajien asema.

Asia lähetettiin keskustelun jälkeen työelämä- ja tasa-arvovaliokuntaan, jolle sivistysvaliokunnan on annettava lausunto.

VNS 5/2022 vp.

Lähde: eduskunnan tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää