Valtioneuvosto ja kaikki sen ministeriöt siirtyneet yhteiseen asianhallintaan

28.11.2022 10:49

Valtioneuvosto ja kaikki sen ministeriöt ovat ottaneet käyttöön valtioneuvoston yhteisen asianhallintajärjestelmä VAHVAn sekä sähköisen allekirjoituksen.

Valtioneuvoston yhteisen asianhallinnan kehittämishanke on saavuttanut yhden merkittävimmistä tavoitteistaan, kun kaikki 12 ministeriötä ovat siirtyneet käyttämään yhteistä asianhallintaratkaisua. Syyskuussa 2022 VAHVAn käyttöön siirryttiin myös EU-asioiden valmistelussa. VAHVA-hankkeen tavoitteista jäljellä on vielä valtioneuvoston päätöksenteon uudistaminen.

Yhteinen asianhallintajärjestelmä on tuonut mukanaan asiakirjahallintoon yhteiset toimintamallit. VAHVA-järjestelmän myötä kaikki ministeriöt ovat ottaneet käyttöön myös eIDAS-direktiivin mukaisen kehittyneen sähköisen allekirjoituksen. 

Valtioneuvosto ja sen ministeriöt lähettävät sähköisesti allekirjoitetut asiakirjat, viralliset tiedoksiannot ja EU-asiakirjat VAHVA-järjestelmän osoitteista. Valtioneuvostosta ja sen ministeriöistä asiakirjoja odottavien on hyvä sähköpostijärjestelmissään varmistaa, etteivät järjestelmän lähettämät viestit mene roskaposteihin.  Mikäli aineisto sisältää salassa pidettäviä tietoja, lähetetään se turvasähköpostilla: vastaanottaja saa sähköpostiinsa viestin, jossa ohjeistetaan, miten viestin lukemiseksi tulee toimia.

Lähde: valtioneuvoston tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää