YK:n oikeus opetukseen -eri­tyis­ra­por­toi­ja vierailee Suomessa

20.11.2023 13:07

YK:n oikeutta opetukseen käsittelevä riippumaton erityisraportoija Farida Shaheed vierailee Suomessa 20.–29.11.2023. Vierailu on vuonna 1998 perustetun erityisraportoijan mandaatin ensimmäinen maavierailu Pohjoismaihin. Vierailun tarkoituksena on arvioida koulutuksellisten oikeuksien toteutumista Suomessa.

Erityisraportoija Farida Shaheed keskittyy vierailullaan Suomen koulutusjärjestelmään yhdenvertaisuuden näkökulmasta, mukaan lukien opettajien koulutukseen ja oppimisen tuen käytäntöihin. Hän tapaa opetusministeri Anna-Maja Henrikssonin sekä viranomaisia, kansalaisyhteiskunnan edustajia ja muita sidosryhmiä. Erityisraportoija tekee oppilaitosvierailuja ja vierailee Helsingin lisäksi Turussa ja Ahvenanmaalla.

Oikeus opetukseen -erityisraportoijan mandaatti on osa YK:n ihmisoikeusneuvoston alaisia riippumattomia asiantuntijamekanismeja, joiden toimintaa Suomi tukee vahvasti. Asiantuntijat raportoivat ja antavat suosituksia ihmisoikeusneuvostolle sekä valtiolle.

Erityisraportoija Shaheed esittelee Suomea koskevan raportin ja suositukset ihmisoikeusneuvostolle kesän 2024 istunnossa. Suomi osallistuu asianomaisena maana vuoropuheluun.

Lähde: opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää