E-aineistot opiskelijoille

Alma Talentin e-aineistot opiskelijoille

Alma Talent on Suomen johtava ammattitiedon kustantaja. Painettujen materiaalien lisäksi tarjoamme kattavasti tietosisältöjä – kirjoja, hakuteoksia, lainsäädäntötietoa – myös e-aineistoina sisältöpalveluissamme. Palveluvalikoimaamme kuuluvat lakitietopalvelu Suomen Laki, Verkkokirjahylly ja Bisneskirjasto. Palvelut on kattavasti hankittu oppilaitoskäyttöön kautta Suomen.

Tällä sivulla kerromme, mitä palvelut sisältävät ja miten niitä käytetään.

Huom! Palvelun opiskelijakäyttö edellyttää, että kyseinen palvelu on hankittu omaan oppilaitokseesi ja opiskelijakirjastosi mahdollistaa sinulle veloituksettoman pääsyn palveluun. Lisätietoja oppilaitoksesi tarjoamasta palveluvalikoimasta saat omasta opiskelijakirjastostasi.

Verk­ko­kir­ja­hyl­ly: ammattikirjojen kirjastosi

Kurssi- ja tenttikirjasi diginä

Verkkokirjahyllystä löydät satojen ammattikirjojen jatkuvasti täydentyvän valikoiman. Palvelussa on jo yli 600 kirjaa ja noin 50 päivittyvää hakuteosta. Monia palvelun kirjoja käytetään oppikirjoina eri koulutusaloilla.

Lue lisää Verkkokirjahyllystä

Suomen Laki -hakupalvelu: lakitieto yhdessä palvelussa

Kaikki laista

Tuorein lakitieto aina käytössäsi: ajantasainen lainsäädäntö, oikeuskäytäntö ja esityöt. Palvelua päivitetään joka arkipäivä.

Lue lisää Suomen Laki -hakupalvelusta

Bisneskirjasto: parhaat bisneskirjat diginä

Kirjat kehittämiseen ja kehittymiseen

Kattava ja täydentyvä valikoima parhaita bisneskirjoja yhdessä palvelussa.

Lue lisää Bisneskirjastosta

Verkkokirjahyllyn äänikirjakokeilu

Nämä teokset myös äänikirjoina

Verkkokirjahyllyssä: Hallintomenettelyn perusteet, Siviili- ja rikosprosessioikeus, Rikosoikeuden yleinen osa, Prosessioikeuden oppikirja, Työoikeuden perusteet, Velvoiteoikeus, Inhimillinen Strategia, Johtaja muutoksen ytimessä ja Johda merkitystä. Bisneskirjastossa: Asiakkaista ansaintaan, Yrityskulttuuri on kuningas, Viestinnän johtaminen sekä Johtaminen ja globaali talous.

Verk­ko­kir­ja­hyl­lyn ja Suomen Laki -palvelun opasvideot: katso nopeat käyttövinkit

Sinustako kirjailija?

Näin viittaat sähköisiin, jatkuvatäydenteisiin teoksiin ja sivunumeroimattomiin verkkoteksteihin

Miten viitataan sähköisiin lähdeteoksiin, kun sivunumeroita ei ole? Entä silloin, kun teos päivittyy jatkuvasti?

Online-julkaisuihin ja muihin sähköisiin ammattiteksteihin viittaaminen on joskus ongelmallista, sillä teksti- ja lähdeviitteissä puuttuva sivunumero vaikeuttaa tiedon tarkistamista. Kun lähteenä käytetystä aineistosta puuttuu sivunumerointi, riittää, että tekstiviitteeseen merkitään lähteen tekijä ja julkaisu- tai päivitysvuosi.

Näin viitataan sivunumeroimattomaan verkkolähteeseen, esimerkkinä päivittyvä hakuteos Sopimusoikeus:

Tekstiviite: (Hemmo – Hoppu 2022)

Lähdeviite: Hemmo, M. – Hoppu, K. 2022. Sopimusoikeus. Helsinki: Alma Talent. Päivitetty 1.8.2022. Luettu 15.9.2022. Vaatii käyttöoikeuden. https://verkkokirjahylly.almatalent.fi/teos/HAHBGXCTDG#kohta:SOPIMUSOIKEUS((20)

Ei-tieteellisiin viittauksiin voidaan lisäksi käyttää verkkokirjojen ja päivittyvien hakuteosten muru- eli linkkipolkua. Murupolun avulla teoksessa on myös helppoa navigoida. Murupolku löytyy teoksessa sivun ylälaidasta heti palvelun tunnusväripalkin alta.

Esimerkiksi:

  • https://verkkokirjahylly.almatalent.fi/teos/HAHBGXCTDG#kohta:6.((20)SOPIMUKSEN((20)TEKEMINEN
  • Verkkokirjahylly>Perhe- ja perintöoikeus>Isyyslaki>6 ISYYDEN SELVITTÄMINEN >6.1 ISYYDEN SELVITTÄMISEN TARKOITUS JA ORGANISOINTI

Opettajan opas: näin käytän Alma Talentin aineistoja opetuksessa

Palvelujen avulla tehokkuutta tiedonhakuun

  • (H)ei kir­jas­to­jo­noil­le: digikirjat aina saatavilla. Kun kurssi- ja tenttikirjasi ovat diginä, et joudu koskaan jonottamaan niitä kirjastosta – kirjallisuus on aidosti aina saatavillasi. Lukeminen ei vaadi kuin verkkoyhteyden.
  • Haku löytää: hetkessä oikean tiedon äärelle. Hakutoiminnot mahdollistavat relevantin tiedon löytämisen valtavasta sisältömäärästä ilman kirjojen selailua. Saat nopeasti kiinni siitä, kuinka paljon tietoa koko kirjavalikoimasta löytyy jostain sinulle olennaisesta aiheesta. Voit myös tehdä hakuja yksittäisen kirjan sisällä, jolloin näet heti sen potentiaalin lähteenä käsittelemääsi teemaan.
  • Digimuistilaput: tärkeimmät asiat muistiin. Muistiinpanomerkintöjä voi tehdä myös digikirjaan! Kirjaudu palveluun henkilökohtaisilla tunnuksillasi ja voit tehdä värikorostuksia ja muistilappuja vaikkapa keskeisimmistä tenttitärpeistä.