E-aineistot opiskelijoille

Alma Talentin e-aineistot opiskelijoille

Alma Talent on Suomen johtava ammattitiedon kustantaja. Painettujen materiaalien lisäksi tarjoamme kattavasti tietosisältöjä – kirjoja, hakuteoksia, lainsäädäntötietoa – myös e-aineistoina sisältöpalveluissamme. Palveluvalikoimaamme kuuluvat lakitietopalvelu Suomen Laki, Verkkokirjahylly, Bisneskirjasto ja Sijoituskirjasto. Palvelut on kattavasti hankittu oppilaitoskäyttöön kautta Suomen.

Tällä sivulla kerromme, mitä palvelut sisältävät ja miten niitä käytetään.

Huom! Palvelun opiskelijakäyttö edellyttää, että kyseinen palvelu on hankittu omaan oppilaitokseesi ja opiskelijakirjastosi mahdollistaa sinulle veloituksettoman pääsyn palveluun. Lisätietoja oppilaitoksesi tarjoamasta palveluvalikoimasta saat omasta opiskelijakirjastostasi.

Verkkokirjahylly

Kurssi- ja tenttikirjasi diginä: satojen ammattikirjojen jatkuvasti täydentyvä valikoima.

Suomen Laki

Tuorein lakitieto aina käytössäsi: ajantasainen lainsäädäntö, oikeuskäytäntö ja esityöt.

Bisneskirjasto

Kattava ja täydentyvä valikoima parhaita bisneskirjoja yhdessä palvelussa.

Sijoituskirjasto

Sijoittamisen ammattilaisen kirjat diginä.

Verkkokirjahylly, Bisnes- ja Sijoituskirjasto: kurssi- ja tenttikirjasi diginä

Suomen Laki: aina ajantasainen lainsäädäntö

Verk­ko­kir­ja­hyl­lyn ja Suomen Laki -palvelun opasvideot: katso nopeat käyttövinkit

Gia Signell

Näin viittaat sähköisiin, jatkuvatäydenteisiin teoksiin ja sivunumeroimattomiin verkkoteksteihin

Miten viitataan sähköisiin lähdeteoksiin, kun sivunumeroita ei ole? Entä silloin, kun teos päivittyy jatkuvasti?

Online-julkaisuihin ja muihin sähköisiin ammattiteksteihin viittaaminen on joskus ongelmallista, sillä teksti- ja lähdeviitteissä puuttuva sivunumero vaikeuttaa tiedon tarkistamista. Kun lähteenä käytetystä aineistosta puuttuu sivunumerointi, riittää, että tekstiviitteeseen merkitään lähteen tekijä ja julkaisu- tai päivitysvuosi.

Näin viitataan sivunumeroimattomaan verkkolähteeseen, esimerkkinä päivittyvä hakuteos Sopimusoikeus:

Tekstiviite: (Hemmo – Hoppu 2022)

Lähdeviite: Hemmo, M. – Hoppu, K. 2022. Sopimusoikeus. Helsinki: Alma Talent. Päivitetty 1.8.2022. Luettu 15.9.2022. Vaatii käyttöoikeuden. https://verkkokirjahylly.almatalent.fi/teos/HAHBGXCTDG#kohta:SOPIMUSOIKEUS((20)

Ei-tieteellisiin viittauksiin voidaan lisäksi käyttää verkkokirjojen ja päivittyvien hakuteosten muru- eli linkkipolkua. Murupolun avulla teoksessa on myös helppoa navigoida. Murupolku löytyy teoksessa sivun ylälaidasta heti palvelun tunnusväripalkin alta.

Esimerkiksi:

  • https://verkkokirjahylly.almatalent.fi/teos/HAHBGXCTDG#kohta:6.((20)SOPIMUKSEN((20)TEKEMINEN
  • Verkkokirjahylly>Perhe- ja perintöoikeus>Isyyslaki>6 ISYYDEN SELVITTÄMINEN >6.1 ISYYDEN SELVITTÄMISEN TARKOITUS JA ORGANISOINTI

Opettajan opas: näin käytän Alma Talentin aineistoja opetuksessa

Palvelujen avulla tehokkuutta tiedonhakuun

  • (H)ei kir­jas­to­jo­noil­le: digikirjat aina saatavilla. Kun kurssi- ja tenttikirjasi ovat diginä, et joudu koskaan jonottamaan niitä kirjastosta – kirjallisuus on aidosti aina saatavillasi. Lukeminen ei vaadi kuin verkkoyhteyden.
  • Haku löytää: hetkessä oikean tiedon äärelle. Hakutoiminnot mahdollistavat relevantin tiedon löytämisen valtavasta sisältömäärästä ilman kirjojen selailua. Saat nopeasti kiinni siitä, kuinka paljon tietoa koko kirjavalikoimasta löytyy jostain sinulle olennaisesta aiheesta. Voit myös tehdä hakuja yksittäisen kirjan sisällä, jolloin näet heti sen potentiaalin lähteenä käsittelemääsi teemaan.
  • Digimuistilaput: tärkeimmät asiat muistiin. Muistiinpanomerkintöjä voi tehdä myös digikirjaan! Kirjaudu palveluun henkilökohtaisilla tunnuksillasi ja voit tehdä värikorostuksia ja muistilappuja vaikkapa keskeisimmistä tenttitärpeistä.