Miten pysyä kärryillä yrityksissä tapahtuvista muutoksista ja uutisoinnista? Signaalidata paljastaa arvokasta tietoa asiakkaista ja kilpailijoista

27.01.2022 13:28

Asiakkaissa ja kilpailijoissa tapahtuvista merkittävistä muutoksista ja uutisoinnista on tärkeää pysyä ajan tasalla. Kiinnostavia muutoksia ovat esimerkiksi muutos yrityksen hallituksessa, toimialassa, keskeisissä päättäjissä, riskiluokassa tai tieto yrityskaupasta. Alma Talentin Analysaattorissa näitä muutostietoja kutsutaan signaaleiksi.

Sukelletaan hieman syvemmälle muutossignaalien maailmaan ja kuvitellaan tilanne, jossa sinulle merkityksellisessä yrityksessä on tapahtunut jokin oleellinen muutos, esimerkiksi YT-neuvottelut tai yritysosto. Olet toki saattanut kuulla muutoksesta omalta yhteyshenkilöltäsi tai lukenut aiheesta uutisissa, mutta mitä jos tieto on syystä tai toisesta mennyt ohi? Sinulla on kenties ollut iso tarjous yritykseen vetämässä ja kun kyselet tarjouksen perään, saatkin kuulla, että yhteyshenkilösi on lähtenyt firmasta tai kaikki hankinnat ovat jäissä yrityskaupan myötä. Tällaisessa tilanteessa mieleen saattaa hiipiä ajatus, voi kunpa olisin tiennyt tästä aiemmin. Analysaattorin avulla tämä on mahdollista.

Ulkoista uutistoinnin ja muu­tos­sig­naa­lien seuranta

Monilla B2B-myyjillä on salkussaan kymmeniä, ellei satoja yrityksiä. Ainakin, jos mukaan lasketaan myös ne yritykset, joita omaan salkkuun olisi tarkoitus saada tulevien vuosien aikana. Tällaisen yritysmassan seuraaminen käsipelillä käy jo päivätyöstä, sillä muutostiedot ovat hajallaan eri lähteissä. Analysaattorin avulla muutostietojen seuranta käy näppärästi muutamalla klikkauksella. Asetettuasi haluamasi muutostiedot seurantaa, Analysaattori kertoo sinulle aina, kun seuraamissasi tiedoissa tapahtuu jokin muutos.

Näin muutostietojen seuranta toimii

Kun Analysaattoriin päivittyy tieto esimerkiksi yrityksen oikaistusta tilinpäätöksestä tai päättäjän vaihtumisesta, rekisteröityy tämä muutos heti myös signaaliksi. Esimerkiksi signaali riskiluokan muutoksesta tai yrityskaupasta voi muuttaa yrityksen profiilia ja siihen kohdistuvia toimia merkittävästi. Toisaalta uudet nimitykset voivat avata uusia myyntimahdollisuuksia yrityksiin, joihin niitä ei edellisen päättäjän kanssa ole ollut. Yhtä kaikki, nopea tieto muutoksesta on usein huomion- ja rahanarvoinen!

Analysaattorista löytyy tällä hetkellä yksitoista erilaista muutossignaalia, joita ovat:

 • oikaistu tilinpäätös
 • yrityskaupat
 • oikaistu toimiala
 • toimitusjohtajamuutos
 • päättäjämuutos
 • riskiluokituksen muutos
 • muutos hallituksessa
 • katuosoitteen muutos
 • muutos virallisessa nimessä
 • muutos toimialassa
 • muutos yrityksen tilassa.

Hyödyntämällä automaattisia ilmoituksia tiedonhaku helpottuu

Analysaattori koostaa yrityksissä tapahtuvat ajankohtaiset ja tärkeät muutokset ja uutiset kiteytetysti yhteen näkymään, josta niitä on helppo tarkastella.

Signaaleista on myös mahdollista tilata automaattiset ilmoitukset sähköpostiin, jolloin yksikään merkittävä muutos ei jää huomaamatta. Ilmoituksen voi tilata tietylle yritykselle tai yritysryhmälle juuri itseäsi kiinnostavista signaaleista.

Uutena ominaisuutena voit nyt tilata yritykselle tai ryhmälle ilmoitukset Alma Talentin medioissa julkaistuista yritystä koskevista uutisista. Saat ilmoituksen uutisista, joissa seuraamasi yritys esiintyy, ja pääset lukemaan uutiset kokonaisuudessaan Analysaattorin kautta. Näet uutiset myös maksumuurin takaa, vaikka et olisikaan kyseisen median tilaaja. Alma Talentin medioihin kuuluu muun muassa Kauppalehti, Talouselämä, Arvopaperi, Tekniikka&Talous ja Tivi.

Tilaamalla ilmoitukset kiinnostavista signaaleista ja uutisista pysyt aina ajan tasalla yrityksissä tapahtuvista muutoksista.

Koosteen muutoksista ja uutisista voit tilata sähköpostiisi joko joka aamuksi tai vastaavasti saada koontiviestin kerran viikossa.

Ilmoitukset vähentävät myös manuaalisen tiedonhaun tarvetta. Kun tiedonsaanti on automatisoitu, jää aikaa keskittyä muihin tärkeämpiin asioihin, oli kyseessä sitten myyntityö, strategiatyöskentely tai prosessien kehittäminen.

Anna Analysaattorin seurata puolestasi yrityksissä tapahtuvia muutoksia ja koostaa niistä ajankohtainen tiivistys niin usein, kuin haluat.

Tutustu Analysaattorin tuomiin mahdollisuuksiin

Kirjoittaja Silja Kiilerich

Aiheeseen liittyvää