KHO antoi ratkaisun maksuttomasta kou­lu­kul­je­tuk­ses­ta

11.09.2023 09:21

Asia koski maksutonta koulukuljetusta ja kunnan velvollisuutta myöntää riittävä avustus kuljettamista varten. Hallinto-oikeus oli ratkaisuun KHO 2009:103 viitaten katsonut, että kunta voi valintansa mukaan korvata koulukuljetuksen avustuksella.

Korkein hallinto-oikeus korosti, että ratkaisu KHO 2009:103 koski perusopetuslain 32 §:n 1 momentin soveltamista esiopetukseen aikana, jolloin esiopetukseen osallistumiseen ei ollut velvollisuutta. Ratkaisussa ei siten ole vahvistettu, että kunta voisi yksipuolisesti valintansa mukaan päättää korvata koulukuljetuksen järjestämisen huoltajille myönnettävällä avustuksella, eikä lainkohdan tällainen tulkinta saa tukea myöskään lain esitöistä.

Esillä olevassa asiassa huoltajille oli maksettu riittävä avustus.

Lue koko ratkaisu KHO 2023:80 Suomen Laki -hakupalvelussa (ruotsinkielinen ratkaisu).

Juridiikan sisältöpalvelut

Juridiikan parhaat sisällöt

Alma Talent Lakitieto -sisältökokonaisuutta tuottavat juridiikan parhaat asiantuntijat. Laadukas ammattikirjallisuus, keskeisten lainsäädäntömuutosten tulkinta päivittyvissä hakuteoksissa sekä pääsy ajantasaiseen lainsäädäntöön ja oikeuskäytäntöön tukevat onnistumistasi työssä. Asiantuntijatekijämme tuottavat käyttöösi myös artikkeleja ajankohtaisista aiheista.

Kirjoittaja Suomen Laki -toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää