KKO hylkäsi Tytti Yli-Viikarin va­li­tus­lu­pa­ha­ke­muk­sen 

27.09.2023 09:22

Kor­kein oi­keus ei myön­tä­nyt Val­tion­ta­lou­den tar­kas­tus­vi­ras­ton (VTV) en­ti­sel­le pää­joh­ta­jal­le Tyt­ti Yli-Vii­ka­ril­le va­li­tus­lu­paa vir­ka­ri­kos­asias­sa. Hel­sin­gin ho­vioi­keu­den ke­sä­kuus­sa 2023 an­ta­ma tuo­mio py­syy si­ten voi­mas­sa. 

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tammikuussa 2022 Yli-Viikarin sakkorangaistukseen virka-aseman väärinkäyttämisestä, virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kavalluksesta. Käräjäoikeus katsoi Yli-Viikarin syyllistyneen virka-aseman väärinkäyttämiseen solmiessaan virkamiehen kanssa virkasuhteen päättämissopimuksen, jolla virkamiehelle oli maksettu määräajan palkkaa ilman virantoimitusvelvollisuutta. Virkavelvollisuuden rikkomisen ja kavalluksen syyksilukeminen perustui siihen, että Yli-Viikari oli käyttänyt virkamatkoilta kertyneitä lentopisteitä yksityismatkoihinsa. 

Helsingin hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden ratkaisua syyksilukemisen osalta mutta kovensi käräjäoikeuden tuomitsemaa rangaistusta ehdolliseksi vankeusrangaistukseksi. Hovioikeus myös määräsi Yli-Viikarin viralta pantavaksi VTV:n ylijohtajan virasta. 

Korkeimmassa oikeudessa Yli-Viikari vaati syytteiden hylkäämistä. Yli-Viikarin valituslupahakemus hylättiin. 

Lähde Korkeimman oikeuden tiedote 

Juridiikan sisältöpalvelut

Juridiikan parhaat sisällöt

Alma Talent Lakitieto -sisältökokonaisuutta tuottavat juridiikan parhaat asiantuntijat. Laadukas ammattikirjallisuus, keskeisten lainsäädäntömuutosten tulkinta päivittyvissä hakuteoksissa sekä pääsy ajantasaiseen lainsäädäntöön ja oikeuskäytäntöön tukevat onnistumistasi työssä. Asiantuntijatekijämme tuottavat käyttöösi myös artikkeleja ajankohtaisista aiheista.

Kirjoittaja Suomen Laki -toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää