KKO myönsi syyttäjälle valitusluvan Elokapina-mie­le­no­soit­ta­jia koskevassa asiassa 

07.09.2023 09:15

Kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa on ar­vioi­ta­va­na se, tu­lee­ko vas­taa­jil­le tuo­mi­ta me­net­te­lys­tään ran­gais­tus. 

Asia liittyy Tampereella elokuussa 2021 järjestettyyn Elokapina-mielenosoitukseen. Ajoradalla istuneet mielenosoittajat olivat jättäneet noudattamatta poliisin käskyä poistua ajoradalta. 

Turun hovioikeus tuomitsi vastaajat niskoittelusta poliisia vastaan mutta jätti heidät rangaistukseen tuomitsematta. Hovioikeuden mukaan rangaistusta oli pidettävä tarkoituksettomana erityisesti siihen nähden, että tekopaikalta kiinni otetut vastaajat olivat olleet vapautensa menettäneinä noin 8–9 tunnin ajan. Myös Pirkanmaan käräjäoikeus oli jättänyt vastaajat rangaistukseen tuomitsematta. 

KKO:ssa muutoksenhakijana on syyttäjä, joka vaatii, että vastaajat tuomitaan 10 päiväsakon rangaistukseen ja velvoitetaan suorittamaan valtiolle rikosuhrimaksu. Hovioikeuden tuomioon ei haettu muutosta siltä osin kuin vastaajien katsottiin syyllistyneen niskoitteluun poliisia vastaan. 

Lähde Korkeimman oikeuden tiedote 

Juridiikan sisältöpalvelut

Juridiikan parhaat sisällöt

Alma Talent Lakitieto -sisältökokonaisuutta tuottavat juridiikan parhaat asiantuntijat. Laadukas ammattikirjallisuus, keskeisten lainsäädäntömuutosten tulkinta päivittyvissä hakuteoksissa sekä pääsy ajantasaiseen lainsäädäntöön ja oikeuskäytäntöön tukevat onnistumistasi työssä. Asiantuntijatekijämme tuottavat käyttöösi myös artikkeleja ajankohtaisista aiheista.

Kirjoittaja Suomen Laki -toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää