KKO myönsi valitusluvan Pekka Katajan epäiltyä murhan yritystä koskevassa asiassa 

19.05.2023 09:13

Va­li­tus­lu­pa myön­net­tiin ri­kok­ses­ta tuo­mi­tul­le hen­ki­löl­le.  

Asiassa esitetty syyte liittyy perussuomalaisten Keski-Suomen piirin vaalipäällikköön tämän kotona kesällä 2020 kohdistuneeseen vakavaan väkivallantekoon. Käräjäoikeus hylkäsi syytteen, mutta hovioikeus tuomitsi vastaajan avunannosta murhan yritykseen ja törkeään kotirauhan rikkomiseen kuudeksi vuodeksi vankeuteen sekä vahingonkorvausvelvollisuuteen. 

KKO:ssa muutoksenhakijana on vastaaja, joka vaatii, että syyte hylätään. KKO myönsi vastaajalle rajoitetun valitusluvan. KKO:n arvioitavana on se, onko vastaaja hovioikeuden selvitetyksi katsomalla menettelyllään syyllistynyt rikoksen avunantoon ja mihin rikoksiin mahdollinen avunanto on kohdistunut. Lisäksi valituslupa myönnettiin vastaajan vahingonkorvausvelvollisuuteen. Valituslupaa on mahdollista laajentaa asian jatkokäsittelyn aikana. 

Lähde: Korkeimman oikeuden tiedote 

Juridiikan sisältöpalvelut

Juridiikan parhaat sisällöt

Alma Talent Lakitieto -sisältökokonaisuutta tuottavat juridiikan parhaat asiantuntijat. Laadukas ammattikirjallisuus, keskeisten lainsäädäntömuutosten tulkinta päivittyvissä hakuteoksissa sekä pääsy ajantasaiseen lainsäädäntöön ja oikeuskäytäntöön tukevat onnistumistasi työssä. Asiantuntijatekijämme tuottavat käyttöösi myös artikkeleja ajankohtaisista aiheista.

Kirjoittaja Suomen Laki -toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää