Tie­to­huol­to­rat­kai­sut - automatisoi asia­kas­re­kis­te­rin päivitys

Tietohuoltoratkaisun avulla voit automatisoida asiakastietojen päivityksen sekä tuoda yhteystietoja markkinoinnin automaatioita varten CRM-järjestelmääsi. Uniikin datamme avulla tunnet asiakkaasi jo ennen ensimmäistä yhteydenottoa, ja pysyt kumppanisi matkassa automaattisesti CRM-järjestelmääsi päivittyvän datan avulla.

Varaa tapaaminen asiantuntijaltaHyödynnä veloitukseton CRM-kuntotarkastus

Mitä Tietohuollolla tarkoitetaan?

Tietohuollolla tarkoitetaan CRM-järjestelmässä olevien asiakastietojen jatkuvaa, automaattista päivitystä. Tietohuollon avulla asiakasrekisterin päivitys, rikastaminen ja ylläpito on helppoa ja se auttaa säilyttämään asiakasrekisterin arvon. Lisäksi yrityksiä voidaan myös hakea suoraan CRM:ään, jolloin yritys siirtyy automaattisesti päivityksen piiriin. Ratkaisu hyödyttää monia eri liiketoiminnan osa-alueita, jotka tarvitsevat ajankohtaista yritys- ja päättäjädataa toiminnassaan.

Ratkaisu on helppo ottaa käyttöön, ja tarjoamme käyttöönottoon sekä jo järjestelmässäsi olevan datan käsittelyyn hyvän tuen. Tiimimme löytää kanssasi ongelmakohdat ja auttaa nostamaan esille teidän tilanteeseenne kaikkein tärkeimmät tiedot oikeille paikoille käyttäjien hyödynnettäväksi.

Tietohuollon hyödyt

Alma Talentin tietokanta

2000muutosta yritystietokannassa päivittäin
500päättäjän tiedot päivittyvät joka päivä
Yli 2.7 miljoonanSuomalaisen yrityksen tiedot

Klikkaa ja lue miten asiakkaamme käyttävät Tietohuoltoa

Mitä tietoja tietohuollon avulla on mahdollista päivittää?

Tietohuollon avulla on mahdollista päivittää satoja yksittäisiä tietoja. Saatavilla on laajasti tietoa yrityksistä ja toimipaikoista, yritysten taloustiedoista sekä päättäjistä ja heidän vastuualueistaan. Tietojen päivityksen lisäksi tietohuollon avulla asiakasrekisterin tietoja voi rikastaa uusilla tiedoilla. 

Kattavien päättäjätietojemme avulla asiakasrekisterin tietoja on mahdollista rikastaa esimerkiksi täysin uusilla päättäjärooleilla. Näin saat enemmän kontaktipintaa asiakasyrityksiisi ja luot vahvemman ymmärryksen yritysten päätöksentekijöistä. 

Lisätietoja datastamme löydät myös data-osiostamme sekä yksittäiset datan lähteet löydät datalähteet-sivultamme.

Tietohuolto voidaan toteuttaa ra­ja­pin­ta­rat­kai­su­na kaikkiin järjestelmiin tai valmiilla plugin ratkaisuilla seuraaville järjestelmille:

4 hyvää syytä ottaa Tietohuolto käyttöön

  1. Uniikit tietolähteet: Keräämme ainoastaan luotettavista lähteistä dataa. Voit olla varma, että tieto on oikeellista ja vastuullisesti kerättyä.
  2. Ajantasaiset tiedot: Tietohuolto varmistaa, että CRM-järjestelmässäsi olevat asiakastiedot ovat aina ajan tasalla. Voit luottaa siihen, että tiedot ovat oikeita ja päivitettyjä.
  3. Parempi asiakasymmärrys: Tietohuollon avulla saat lisätietoa asiakkaistasi, kuten heidän yrityksensä taloustilanteesta ja päättäjistä. Tämä auttaa sinua ymmärtämään asiakkaitasi paremmin ja tarjoamaan heille parempia ratkaisuja.
  4. Markkinoinnin automaation tehostaminen: Tuo Tietohuollon avulla potentiaalisten asiakkaiden yhteystietoja CRM:ään ja hyödynnä niitä markkinoinnin automaatiossa.

Tiedätkö missä kunnossa yrityksesi asia­kas­re­kis­te­ri on?

Selvitä asiakasrekisterisi tila ja tilaa maksuton asiakasrekisterin kuntokartoitus. Kuntokartoituksessa selviää paljonko asiakasrekisterisi tiedoissa on vanhaa tietoa. Saat myös toimenpidesuositukset asiakasrekisterin päivittämistä varten. Kuntokartoitus ei sido sinua mihinkään.

Selvitä asiakasrekisterin ajantasaisuus veloituksetta

Kun asiakasrekisterisi on kunnossa:

  • teet fiksuja päätöksiä laadukkaalla ja ajantasaisella datalla
  • kasvatat prospektoinnin tehoa
  • parannat myynnin ja markkinoinnin tuloksellisuutta
  • optimoit myynnin ja markkinoinnin ajankäyttöä
  • huolehdit GDPR:n asettamista velvoitteista.
Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

Kiinnostuitko tai heräsikö sinulle kysymyksiä?

Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin kerromme tarkemmin, miten tietohuolto auttaa asiakastietojen ylläpidossa ja tuo yrityksellesi konkreettisia säästöjä.

Analysaattori

Tehoa ja tuloksia B2B-myyntiin Analysaattorilla

Analysaattori on jokaisen B2B-myyjän innostavin työkalu. Se auttaa prospektoinnissa, minimoi yrityksen taustojen tarkastamiseen käytettävän ajan sekä auttaa tunnistamaan ostosignaaleja.

Sinua saattaisi kiinnostaa

Haluan lisätietoja tietohuoltoratkaisusta tai selvittää asiakasrekisterin tilan