Tunnuslukuopas

Korolliset nettovelat / käyttökate -%

Mitä korolliset nettovelat / käyttökateprosentti tarkoittaa 

Tunnusluku kuvaa sitä, kuinka nopeasti yritys saisi nykyisellä tulostahdilla maksettua velkansa, jos käyttökate käytettäisiin kokonaisuudessaan velkojen maksuun.

Laskusääntö

100 x korolliset nettovelat / käyttökate (12 kk).

Tulkinta

Tunnusluku osoittaa sen, kuinka monessa vuodessa yritys pystyisi maksamaan pois korolliset velkansa käyttökatteellaan olettaen, että yritys ei esimerkiksi investoi tai jaa osinkoa.

Esimerkiksi pörssiyhtiö Keskolla on taloudellisena tavoitteena, että tunnusluku on pienempi kuin 3 ja Fortumilla, että tunnusluku on noin 3 (2011).

Huomioitavaa

On huomattava, että tunnusluku ei ota huomioon korkokuluja, jotka voivat olla merkittäviä, mikäli esim. yleinen korkotaso on korkea.

Katso myös tunnusluku Vieraan pääoman takaisinmaksuaika

570x270_tietopalvelut_taloushallinto

Tilinpäätösanalyysi kilpailijan, asiakkaan ja kumppanin arviointiin 

Tilinpäätösanalyysi on kattavat tietopaketti yrityksen tilasta. Näet yhdestä raportista yrityksen luokituksen sekä taloudelliset tiedot. Analyysi sisältää myös vertailudataa toimialan muihin yrityksiin nähden. 

Tutustu Tilinpäätösanalyysiin

Yhditysrekisteri

Yritysten taloudelliset tunnusluvut Exceliin

Kun haluat vertailla yritysten taloudellisia tunnuslukuja tarkemmin, monipuolinen yrityspoiminta on ratkaisusi. Yrityspoimintaan voi sisällyttää kymmeniä poimintakriteereitä ja saat juuri tarpeitasi vastaavat tunnusluvut käyttöösi.

Kysy poiminnasta asiantuntijoiltamme

Sammio